Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın Kitap Okuma Yarışması Ödül Törenine Katıldı.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1No 'lu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi arasında imzalanan ilgili protokol gereği Afyonkarahisar merkez ve merkeze bağlı ortaokul, imam hatip ortaokulu ve lise öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumaya olan ilgilerini arttırmak amacıyla düzenlenecek olan "Ödüllü Kitap Okuma Yarışması" kapsamında Belediye Tiyatro ve Gösteri Salonunda "Kitap Dağıtım Töreni" yapıldı.

Törene Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ,İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mevlüt Çınar, Musa Dinçgez ve Fatih Akçil katıldı. Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No 'lu Şube Başkanı Mustafa Arslan açılış konuşmasını yaparak kitap okumanın ne derecede önemli olduğunu vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın: " Daha önceki yıllarda da ifade ettiğim gibi öğrencilerimiz hem kitapla buluşuyorlar, kitapları okuyup okuma kültürü kazanıyorlar. Seçme eserleri okuyup milli ve manevi değerlerimizi yansıtan içeriği olan kitapları okuyorlar. Aynı zamanda okunan bu kitaplar okullarımızda kütüphanelerde buluşuyor. Bu sayede okul kütüphanelerimizde kitap çeşitliliği artıyor. Bu projenin en fazla kazananı öğrencilerimiz bu projede bizlere ve öğrencilerimize hem kitap desteği hem ödül desteği veren Belediye başkanımızın şahsında belediyemize ve Afyonkarahisar 1 No'lu Şubesine  çok teşekkür ediyorum ''diyerek kültürel yansımanın en büyük yardımcısının kitap olduğunun altını çizdi. Program kitap dağıtımı yapılmasıyla  son buldu.

OKUDUKÇA GELECEK GÜZELLEŞİR

Osmangazi Ortaokulunda düzenlenen "Kitap Okuma Yarışması" Ödül Törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Karaosman, Şube Müdürleri  Ali Kanık, Hayati Duman, Hikmet Tuncer ve Murat Diktaş Katıldı. Osmangazi Ortaokulu Müdürü Osman Doğan tarafından törenin açılış konuşması yapıldı.

Metin Yalçın; "Öğrencilerimizin okuma akışkanlığı kazanabilmeleri, okumayı sevmeleri için yapılan bu tür etkinlikler bizleri çok mutlu etmekte.  Çünkü öğrencilerimiz bu etkinlikler sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazanarak, okuduklarını değerlendirip yorumlama becerisi kazanıyorlar. Düşüncelerini ifade edebilme yeteneği kazanıyorlar. Bu tür etkinliklerin ilimiz okullarında her geçen gün artarak devam etmesini istiyoruz" diyerek okumanın önemine ve getirdiği başarıya dikkat çekti.Tören,  dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim