“KİMSE ÜSTÜNE ALINMASIN”

Dün gerçekleştirilen 2021 yılı Mart ayı toplantılarının 4’üncü bileşiminde CHP Sultandağı İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mecliste yaptığı konuşma damga vurdu. Nergiz, “Ülkemizde bazı kesimlerin ısrarlı ve tutarlı bir şekilde başı açık kadınların her şeyin günah sayıldığı, elinin sıkılmadığı, sporla, sanatla ve siyasetle uğraşmaması ve erkeğini daima efendi gibi görmesi gereken zihniyete sahiptirler. Kimse kendi üstüne alınmasın arkadaşlar” diyerek konuştu.

“KOMUTANLAR RAHATSIZ OLMUŞ”

Bu konuşmanın ardından İl Genel Meclisinde tartışma çıktı. Konuşmayı tartışma yaratmak için söylemediğini ifade eden CHP İl Genel Meclis Üyesi İsmahan Nergiz’e İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban cevap verdi. Başkan Çoban,  2010 yılında Afyonkarahisar’ın önemli işadamlarından rahmetli Yusuf Özer’in Zafer Haftası Kutlamalarına katılmak üzere ilimize gelen komutanlara verdiği yemeğe neden katılmadığını ilk kez açıkladı. Çoban, “Dönemin Baro Başkanı Av. Mümtaz Akıncı’nın eşi ile benim eşimin başları örtülü olduğundan dolayı rahatsızlık duymuşlar” diye açıkladı.

GARNİZON KOMUTANI “EŞİN TOPLATIYA GELMESİN” DEDİ

2009 yılında yaşadığı bir olayı da İl Genel Meclis Üyeleri ile paylaşan Başkan Çoban, “2009 yılında bu şehre belediye başkanı seçildim. Bu şehrin Garnizon Komutanı bana ‘Eşin hiçbir toplantıya gelmeyecek’ dedi. Aradan 8 yıl geçmiş, iktidardayız. Bir şehrin Garnizon Komutanı bana ‘Bu ülkenin kuralları vardır, Anayasada yazılmış ilkeleri vardır, sakına buna aykırı bir şey yapmasın eşiniz’ diyor. Biz bu günleri gördük. O yüzden bir dertliyiz. Başı açık kadınlarımız dertli ama biz onlardan daha dertliyiz” dedi.  

>>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim