İl Genel Meclisi 2021 yılı Mart ayı toplantılarının 5’inci bileşiminde İhtisas Komisyonlarından gelen raporlar görüşülerek, ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, Bingöl'den Bitlis'in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet ailesine, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi. 11 şehitten 2’sinin Afyonkarahisar’lı olduğunu ifade eden Başkan Çoban, Hava Teknik Astsubay Çavuş Şükrü Karadirek’inAfyonkarasar Merkez Hava Şehitliğine, Yüzbaşı Gökhan Uysal’ın ise Ankara’ya defnedileceğini hatırlattı.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Dinar Bülüçalanı Köyündeki içmesuyuterfi binası ENR motokop işinin, içmesuyu sondaj kuyusu olarak değiştirilmesi talebi komisyon tarafından uygun görülmesi oy birliği kabul edildi. Konuyla ilgili konuşan AK Parti Dinar İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin, Dinar Bülüçalanı Köyü İçmesuyu kuyusu için geçen yıl sondaj çalışması yaptıklarını söyleyerek, sondaj çalışmasının ardından hiç su çıkmadığını belirtti.  Su çıkmadığından dolayı bu yıl tekrar çalışma yapılması için meclise önerge verdiklerini belirten Çetin, “Talep gördü. Bu konuda desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

9 DEFA SONDAJ VURDUK

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Toy ise, köylerde ve kırsal kesimde yaşayan vatandaşlar için hizmet etmek için hiçbir masraftan kaçınmadıklarını söyleyerek, “Bazı İlçelerimizde ve bazı köylerimizde ne kadar kuyu açarsak açalım su bulamıyoruz. İl Genel Meclis Üyelerimizin bildiği üzere Bayat Kuzören  köyümüzde 9 defa sondaj çalışması yapmamıza rağmen su bulamadık. AK Parti Dinar İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çetin’inde ifade ettiği gibi Bülüçalanı Köyünde de su bulamadık” dedi.

SIKINTILI GÜNLER BİZİ BEKLİYOR

“Burada su sorun çıkıyor” diyen Toy, “İklim şartları itibariyle mevsimlerin kurak gitmesi ve yer altı su kaynaklarının yeterince olmaması nedeniyle içmesuyuna ulaşmamız günden güne azalıyor. Mevcut sularımızda daha derine iniyor ve sondaj çalışmaları yaptığımız motorlar ulaşmıyor. Benim İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızdan talebim, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız içme suyu ile tarla ve bahçe sulamasınlar ve bu konuda da vatandaşları uyarsınlar. İçme suları kontrollü ve tasarruflu kullanalım. Eğer bu konulara dikkat etmezsek önümüzdeki yaz sezonunda çok büyük sıkıntılar bizi bekliyor” diye konuştu. İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban da İl Özel İdaresi  Genel Sekreteri Murat Toy’un önemli bir konuya değindiğini söyleyerek, “21. Yüzyılın ve ileriki yüzyılın en büyük sorunun su olacağını düşünüyoruz” dedi. >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim