Toplantıya; Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, Afyonkarahisar Şube Yönetimi, İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Disiplin ve Denetleme Kurulu, Kadınlar Komisyonu Başkan ve üyeleri katıldı.

BİR YIL GERİDE KALDI

Açış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Arslan:“Salgın sürecinde bir yılı geride bıraktık. Sevdiklerimizi, dostlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettiğimiz sıkıntılı bir süreç yaşadık. Genel Başkan Yardımcımız Mithat Sevin ağabeyimiz başta olmak üzere bu süreçte yaşamını yitiren tüm kardeşlerimize Rabbimizden rahmet diliyorum.Her türlü olumsuzluğa, salgınla birlikte yaşadığımız zor döneme rağmen yılmadık, mücadeleye devam ediyoruz. Eğitim Bir-Sen olarak, çalışmalarımızı ve gayretimizi sürdürdük. Haftalık olağan yönetim kurulu toplantılarımızdan şube divanlarımıza kadar Genel Başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın ifadelerinde yer bulduğu haliyle “Camdan ama candan” devam ettik. Süreci sendikal mücadelemizin ve eğitim çalışanlarının lehine evirecek yol ve yöntemlerle fırsata çevirmenin gayretinde olduk” dedi.

BİZ VEFA HAREKETİYİZ

Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman ise, “Eğitim Bir-Sen olarak özlük ve özgürlük mücadelemizin yanında aynı zamanda bir vefa hareketiyiz. Pandemi sürecinde oluşturulan vefa gruplarında bizim arkadaşlarımız gönüllü olarak  ön saflarda görev almışlardır. Bizler dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, hakkı ve hukuku ihlal edilen insan varsa tüm gücümüzle onların yanında zalimlerin karşısında olduk ve olmaya devam edeceğiz.15 Temmuz’da destan yazan bir teşkilatız. Eli böğründe kalıp sonradan hikâye yazan bir teşkilat olmadık. Bankamatiğe ve markete koşanlara inat, vatanı 1 dolara satanlara karşı, bu bir vatan savunmasıdır dedik ve sokaklara çıkarak direnişe öncülük ettik. Divan üyeleriyle soru cevap şeklinde devam eden toplantı, gündeme dair değerlendirmelerle sona erdi.

Editör: TE Bilisim