İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İl yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısına Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasını eleştirdi. Mısırlıoğlu, “Sevgili  Afyonkarahisar’lılar, ülkemiz öyle bir hal aldı ki sabah kalkıyorsunuz her şey değişmiş. Görevi büyük umutlarla atadıkları tekrar görevden alınmış. Ülkeyi ne yönetecek kadroları kalmış ne de bilgili bürokratlar. O üreten, yetiştiren, yurtdışına ihraç eden ülkemden eser kalmamış.Toprak satışlarıyla, fabrika satışlarıyla ayakta kalmaya çalışan bir ülke haline gelinmiştir. Faizleri düşürür diyerek atanan Merkez Bankası Başkanı faizi yaklaşık yüzde yirmilere çıkartmış. Dolar damat döneminde olduğu gibi yükselmeye devam etmiş. Onlara sorarsan eğer, maaşları dolarla mı alıyorsunuz diyerek bizimle dalga geçiyorlar. Nöbetçi Eczane gibi Merkez Bankası başkanını değiştiriyorlar. Bu sefer Merkez Bankası’na atanan damat değil ama dünürünün gazetesinde köşe yazarlığı yapan Şahap Kavcıoğlu olmuştur” dedi.

NASIL OY İSTEYECEKSİNİZ

İstanbul Sözleşmesi üzerinden iktidarı eleştiren Mısırlıoğlu, “Onlar bizim annemiz, onlar bizim kızımız, onlar bizim işimiz, onlar bizim namusumuz, şerefimiz her şeyimiz. ‘Tecavüze uğrayan kadınlar doğum yapsın devlet olarak biz bakarız’ diyen bir AKP'li Sağlık Bakanı. ‘Kadınlar etek giydiği zaman erkekleri tahrik ediyor’ diyen bir AKP'li Milletvekili. ‘Küçük yaşta kız çocuklarına tecavüz edenler nikâh kıysın’ diyen bir başka AKP'li milletvekili ve gece yarısı kadın haklarını koruyan İstanbul Sözleşmesini iptal eden bir Cumhurbaşkanı. Bu zihniyet kadınlarımızı hangi gözle görüyor çok merak ediyorum. Kapı kapı dolaşarak AKP’ye oy isteyen kadınlarımız ne düşünüyor onu da merak ediyorum. Kadınları insan değil sadece cinsel obje olarak gören AKP. Kadınlarımız kapı kapı dolaşarak AKP’ye oy isteyecekler mi merak ediyorum” dedi.

KOCACAN’I ELEŞTİRDİ

İsim vermeden MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan’ı, “Bizim Muhatabımız olamaz” diyerek eleştiren Mısırlıoğlu, “İktidarın küçük ortağının İl Başkanı yok olup gittiklerini hissediyor ki bize çamur atmaya devam ediyor. Her gün büyüyen, iktidara yürüyen İYİ Parti'ye ‘Her yere T.C. ibaresini koymazsam, Ne mutlu Türküm diyene yazdırmazsam, andımızı her yerde okutmazsam namerdim, şerefsizim” diyen, Mecliste oylamada çekimser oy kullanan bir Partinin il başkanına cevap vermem. Önce bu büyük laflarını yerine getirsinler. Tüm bunları yapan bir Partinin İl Başkanı bizim muhatabımız olamaz onlar önce, ‘Namerdim, şerefsizim’ diyen Genel Başkanları sözünün eri olsun. Sonra biz İYİ Parti’ye çamur atsınlar. Tutturmuşlar beka meka diye seçmenin karşısına çıkıyorlar. Ne hedefleri var, nede iktidar olma düşünceleri. Sadece kapı mandalı olmaya devam ediyorlar” dedi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ