Karşılaşmanın ilk periyodunda Brock Motum'un Leisner'e yaptığı çok sert faul değerlendirilmedi, sonrasındaki gerginlik sırasında Afyon'dan Macura oyundan atıldı. Kafasını yere çarpan Leisner ise baç dönmesi sonucu maçın geri kalanında oyuna giremedi. Periyodu 4. dakikası içinde Brock Motum, Afyon'dan Paul Tanner Leissner'a sportmenlikdışı ile diskalifiye arasında faul kararını gerektiren çok sert bir hareket yaptı ancak faul kararı verilmedi. Leissner yerde yatarken oyun durduruldu, bu sırada Pako Cruz ile Galatasaray Koçu Ekrem Memnun arasındaki gerginlik sonucu ikisi de teknik faulle cezalandırıldı. Ardından bu gerginliğe dahil olan Jonathan Macura diskalifiye edildi. Çenesi açılan ve başı dönen Leisner de oyuna dönemedi.

İKİ YABANCIDAN YOKSUN OYNADIK

Brock Motum'dan gelen üçlüklerle üstünlük sağlayan Galatasaray 6. dakikada skoru 17-10'a getirdi. İki takım da savunma yapmayınca skor yükseldi, ilk periyodu Galatasaray 31-24 önde bitirdi. Galatasaray kenardan gelen Amile Oliver Jefferson'ın katkısıyla farkı çift hanelere getirdi ancak Afyon Belediyesi, özellikle Chris Wright ile oyuna tutunmaya çalıştı. Önceki maçlarda olduğu gibi ne bireysel, ne takım savunması yapan Galatasaray hücumdaki etkinliğine karşın devreyi 8 farkla (52-44) önde bitirdi. Üçüncü çeyreğin başında Afyon çembere atak ederek Pako Cruz ile 4. dakikada farkı 6 sayıya (62-56) düşürdü. İki yabancısından yoksun oynayan Afyon'da yorgunlukların da baş göstermesiyle Galatasaray oyuna tamamen hakim oldu ve Jordan Lee Crawford'ın üçlükleriyle arayı açmaya başladı. Üçüncü periyodda 35 sayı üreten Galatasaray dördüncü çeyreğe 87-60 önde girdi. Bitime 6 dakika kala Crawfod ile 100 sayı barajını aşan Galatasaray karşılaşmayı 110-70 kazandı.

Yüzde 56 (17/30) ile üçlük atan Galatasaray'da Jordan Crawford 30 sayı (6/8 üçlük), 4 ribaund, 3 asist, Pierre Jackson 27 sayı (5/9 üçlük), 7 ribaund, 8 asist, Amile Jefferson 16 sayı, 7 ribaund, 2 asistle oynadı. Afyon'da ise Chris Wright 22 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Pako Cruz 15 sayı, 4 ribaund, 4 asist, Evaldas Kairys 15 sayı, 5 ribaund, 2 asist, Egemen Güven 12 sayı, 5 ribaund, 2 asist ile öne çıktı.

>>>ODAK HABER MERKEZİ