ODAK’ı ziyaret eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında Odak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Emin Güzbey, Genel Yayın Yönetmeni Rabia Güzbey, Yazı İşleri Müdürü Gökhan Kocaaslan ve Haber Müdürü Ahmet Işık’a bilgiler verdi. Afyonkarahisar’daki yerel basın ziyaretlerine ilk olarak Basın Yayın Derneğini ziyaret ederek başladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Daha sonraki günlerde de basın camiasındaki gazeteleri tek tek ziyaret edelim istiyorduk. Araya bazı programların karışması nedeniyle erteledik ve en yakınımızda olmasına rağmen Odak Gazetesinden ziyaretlerimize başlayalım istedik. Ben başta Odak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Emin Güzbey başta olmak üzere Genel Yayın Yönetmeni Rabia Güzbey ve tüm gazete çalışanlarına çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

HER BİLGİYE ULAŞABİLİYORUZ

Odak Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Emin Güzbey ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Seçildiğiniz günden itibaren Afyonkarahisar’a ciddi çalışmalar yaptınız. En önemlisi gazeteciler için belediyenin şeffaf olmasıydı ve bunu sağladınız. Özellikle internet sitesinde ihaleler ve diğer işler ile ilgili hepsi şeffaf bir şekilde kamuoyuna aktarılıyor. Bundan dolayı öncelikle bir gazeteci olarak teşekkür ediyoruz. Çünkü istediğimiz her bilgiyi anında ulaşabiliyoruz” diye konuştu.

2021-2022 yılının Afyonkarahisar’ın daha güzel geçeceğini belirten Güzbey, “Yapılan yatırımlar ve gayretler bunu gösteriyor. Bu anlamda basına ilginiz ve desteğinizden dolayı da teşekkür ederiz” dedi. Genel Yayın Yönetmeni Rabia Güzbey ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Afyonkarahisar basının sorunları ve sıkıntıları ile yakından ilgilenen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e teşekkür etti. Güzbey, Başkan Zeybek’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.

BİR ALT GEÇİT DAHA

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Karayolları Kavşağı altgeçit projesinde gelinen son durum hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Henüz dosya önüme gelmedi gelsin hemen onayını vereceğim. İhaleye Afyonkarahisar’dan ve şehir dışından firmalarımız katıldı. İnşallah burayı da tamamladıktan sonra kafam atıyor programda yok ama artan parayla bir altgeçit daha yapayım diyorum” dedi.Kafasından geçen altgeçit projesini Fuar Kavşağına düşündüğünü belirten Başkan Zeybek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde burada yoğunluk olduğunu biliyorum. Özellikle İscehisar’a gidenler bu yoğunluğu oluşturuyor. Şuanda ihtiyaç yok ama ilerleyen günlerde ihtiyaç duyulacağını düşünürsek, yapalım diyoruz. Zaten bir süre koyacağım ihaleyi alan firmamıza 195 gün olarak süre verdik ama firmamız biraz daha erkenden bitirir” diye konuştu.

90 GÜNDE TAMAMLAYACAK

Kamil Miras Anadolu lisesi önüne yapılan üstgeçit projesinin vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini hatırlatan Başkan Mehmet Zeybek, bir üstgeçit projesini daha gerçekleştireceklerini söyledi. Yeni yapılacak üstgeçit ihalesini Erzurumlu bir firmanın aldığını vurgulayan Zeybek, “Üstgeçidin ihale süresi 4 ay olarak çıkmıştı. Alan firma bizim maliyetin altında bir fiyat verdi. Demire bu kadar zam gelmesine rağmen nasıl yapacaksınız diye sordum. Kendisinin çelik fabrikası olduğundan ben maliyetinde yaparım dedi ve 90 günde tamamlayacak” dedi.

BAĞ-KUR BİNASI YIKILIYOR

Park Afyon AVM’nin yanında bulunan yeri alana Engelli Gastronomi Merkezi ve Terapi Merkezi yapılacağının ihalesinin yapıldığının müjdesini veren Başkan Zeybek, “Bağ-Kur binasının boşaltıldı. Sabah Müdür ile görüşme gerçekleştirdik. Taşınma sırasında kendilerine verdiğimiz destekten dolayı teşekkür etti. Önümüzdeki hafta yıkım ihalesine çıkacağım. Yap-İşlet modeli ile bir ihaleye çıkacağım” şeklinde konuştu.

ARAŞTIRMALAR YAPILIYOR

Elektrikli otobüs hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Elektrikli otobüs konfor olarak gerçekten çok iyi elektrikli bisiklet gibi araçtan hiç ses gelmiyor. Kullardım ve kullanımı çok kolay ama Elazığ Belediyesi bataryalarını almış Belediye Başkan Yardımcımız Süleyman Karakuş’a araştırmasını söylemiştim. Araştırmasını yaptı ve bize bilgi verdi.”

SELÇUK MİMARİSİNE UYGUN

Emniyetin yeni binasına taşınmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Emniyet Binasına geçeceğini ifade eden Zeybek, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 2. Vakıf İşhanından çıktıktan sonra yıkım işini gerçekleştireceğim. Buraya Selçuk Mimarisi çok güzel bir proje çalışması yapılacak.Meydan ile uyumlu etrafındaki mimari dokuya uygun yapacağım. Eski Adliye binası ile yüksekliği aynı olacak” dedi.

KUZEY KOLEKTÖR HATTI

“Kuzey Kolektör Hattı biz göreve geldiğimizde yüzde 10 seviyesinde değildi” diyen Başkan Zeybek, “Orman Bakan Yardımcımız Metin’in yanına gittim, Kuzey Kolektör hattına ilk etapta 3 milyon TL çıkarttırdık. En son Naci Ağbal’ın yanına gittiğimde, Strateji Bütçe Daire Başkanlığına oradan Tarım Orman Bakanımızın yanına uğradım. Kuzey Kolektör Hattı çalışmaları hakkında bilgiler verdim” dedi.

50 MİLYON TL’YE MAL OLDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye bazı sıkıntılardan bahsettiğini vurgulayan Başkan Zeybek, “Belediyenin SSK, maliye ve vatandaşa borcumuzun olmadığını ancak küçük bir omuza ihtiyacımızın olduğunu söyledim. Neler olduğunu sordu. Kuzey Kolektör Hattı için 20 milyon TL’ye ihtiyaç olduğunu ifade ettim. Bakanımız onu ben hallederim dedi ve sözünü aldık. Para geldi ve o işi hemen bitirdik devrini aldık. Çıkrık, Beyazı, Çayırbağ, Fethibey, Organize Sanayi Bölgesi ve Erenler Bölgesinin atık sularının tamamen Kuzey Kolektör Hattına bağlanmış oldu. 50 milyon TL’lik bir çalışmaydı” dedi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim