Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Gelecek Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir,  “16 ay önce Gelecek partisinin kurulduğunu hatırlatarak, parti kurduğumuz dönemde kimsenin sokağa çıkamadığı, korkuların had safhaya geldiği noktada Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun çağrısı üzerine 153 kurucu ile bir araya geldik ve ilk kez Kuva-i Milliye Ruhu ile yeniden birinci meclis gibi her kesimden, her inançtan, her düşünceden, her siyasi partiden, insanın içinde olduğu parti kurduk” dedi.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Partinin kurulmasındaki en önemli etkenden bahseden Demir, “Türkiye öyle bir noktaya gelmişti ki, bunu son 1,5 yıldır fazlası ile yaşıyoruz. Türkiye artık ayrışma noktasına geldi. İnsanların ayrıştırıldığı, yok edildiği, kimsenin kimseye tahammülü kalmadığı, eğitimden tutun ekonomiye ve sosyal politikaya kadar tamamen Türkiye’de dejener olmuş bir sistem var. Bu ülke yönetilemez hale geldi o nedenle biz bir parti ihtiyacı olduğunu düşündük ve parti kurduğumuz andan itibaren yoğun bir çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ

Türkiye genelinde 74 İl Başkanının atamasının yapıldığını hatırlatan Demir sözlerine şöyle devam etti: “Yaklaşık 500’e yakın İlçelerde teşkilatlandık ve hızlı bir şekilde hem çalışmalarımızı yapıyoruz hemde aynı zamanda teşkilatlanırken Türkiye’de bir siyasal parti ilk kez teşkilatlanmayla beraber düşünce kulübü çalışıp Türkiye’nin sorunları masaya yatırıp saatlerce uzman kadrolar ile çalışıp Türkiye’nin önünü açmaya çalışıyoruz.”

TÜRKİYE’DEKİ ALGI SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİK

Parti kurulduğu andan itibaren Türkiye’de ana muhalefet görevini yaptıklarını söyleyen Demir, “Çünkü biz ilk kez Türkiye’de bir algı ve sistemi değiştirdik. O sistem ise, eskiden muhalefet partileri sadece eleştirirlerdi. Biz tam tersini yapıyoruz, hem eleştiriyoruz hem de çözüm yolları buluyoruz. Yani sorunlarla beraber, çözüm yollarını tespit edip kamuoyuna, basınla baylaşıyoruz ki, bizim yaptığımız çalışmalarının birçoğunu da bu hükümet alıp çok kısa bir süre sonra hayata geçiriyor” dedi.

GİDECEK BAŞKA YERİMİZ YOK

Keşke parti kurduğumuz günden itibaren yaptığımız çalışmalarla, çağrılarla, diğer siyasi partiler ile kurduğumuz iletişimi keşke AK Parti ve MHP ile de kurabilseydik” diyen Demir, “Dolayısıyla bu memleket bizim. Gidecek başka bir yerimiz yok. Evet insanlar siyaset yapabilir ama ayrıştırmadan nezaket kuralları içerisinde yapmak lazım. Siyaset bir proje işidir, proje üretmek lazımdır. Halkın refahı, ruhu için, mutluluğu için, adaleti, hukuku yok etmeden insan hakları özgürlüğü yok etmeden birlikte mücadele etmemiz gerektiğini her platformda söylüyoruz” diye konuştu.

20 BÖLGEDE TOPLANTILAR YAPILIYOR

Türkiye’yi 20 bölgeye böldüklerini ve 20 bölgede toplantılar yapıldığını söyleyen Demir, “Şuanda 7’incisini bitirdik 8’incisini yapacağız. Bu çalışmalar hem partimizin önünü açıyor, hem de Türkiye’de ilk kez bütün siyasal düşünceleri bütün siyasi partilerde siyaset yapan arkadaşlarımızı bir araya getirip aslında birlikte siyaset yapılabilirliğin toplumsal uzlaşmanın ne kadar önemli olduğunu biz bu ülkede insanlara bir şekilde burada göstermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim