Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman önemli açıklamalarda bulundu. Ataman, “Rakip takım taraftarlarının zaman zaman serzenişleri olabiliyor, doğal karşılıyorum. Sosyal yaşamda onlardan da çok büyük destek, takdir alıyorum. Bazen benim davranışlarıma kızıyorlar ama ben buyum. Belki de bu kadar başarıyı bu duruşumla, hayat felsefemle, motivasyonumla elde ediyorum. Bazılarına antipatik gelebiliyor ama geniş kitleler tarafından takdir edildiğimi görüyorum. Biz Türk toplumu olarak zaman zaman 'Biz yapamayız.' ezikliği içinde oluyoruz. 'Bizi hep dışlarlar.' diye bir şey yok. Bunun en güzel örneği şu anda bütün dünyanın konuştuğu iki Türk bilim insanı. Öyle büyük bir başarıya imza attılar ki dünyanın her yerinde iki bilim insanımız konuşuluyor, devlet nişanları alıyorlar. Birisi çok başarılı olduğu zaman birtakım insanlarda hafif bir kıskançlık da oluyor. Bütün dünyanın konuştuğu iki Türk bilim insanına bile Türkiye'de kuşkuyla bakıldığını bile görebiliyoruz. Konuşuluyorlar çünkü başarılılar, bizim için de aynı şey geçerli”

LİGDE HEYECAN YOK

“Türkiye ligine de önem veriyoruz. Türk oyuncularımıza daha çok fırsat vermeye çalışıyoruz” diyen Ataman, “Sertaç, Buğrahan, Doğuş gibi oyuncuları Türkiye liginde çok daha fazla oynatıyoruz. Lig şu anda maalesef geçtiğimiz yıllardaki heyecanına kavuşmadı. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko dışında Karşıyaka, Telekom, Afyon, Beşiktaş olsun birçok takımın güzel kadroları var. Ama nedense bir heyecan göremiyorum. Geçen sezon iptal edildiğinden beri taraftarın olmaması, salonların boş olması, çoğu zaman kulüplerin pandemiyle mücadele ediyor olması biraz heyecanı düşürdü. Türkiye liginin izlenirliği geçmiş yıllara göre düştü, çok az izleniyor. Heyecanı yükseltmek için çaba sarf edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Onu da yapması gereken bu ligi yöneten federasyon” dedi.

MİLLİ TAKIMA GÜVENİYORUM

Milli Takım hakkında da açıklamalarda bulunan Ataman, “Geçmiş yıllarda Galatasaray ve Darüşşafaka, Avrupa Kupası'nı kazandı. Ama maalesef milli takımlar olarak son yıllarda çok ciddi bir düşüş yaşadık. Dünya klasmanında, Avrupa klasmanında aşağı doğru gitmeye başladık. Son yıllarda aldığımız bu sonuçlar Türk basketboluna yakışmıyor.Genç oyuncular milli takıma önemli bir dinamizm getirdi. Bunların başında Alperen, Şehmus geliyor. NBA'deki oyuncularımız Avrupa'nın en önemli oyuncuları haline geldi. Sertaç, THY Avrupa Ligi'nin en önemli uzunlarından biri oldu. Melih, Buğra katkı veriyor. Milli takımın elinde 9-10 kişilik, hakikaten çok üst düzey rotasyon olabilecek bir kadro oluştu. Başlarında da tecrübeli Orhun Ene var. Basketbol Federasyonunun da gençleştirme, geçiştirme felsefesinden vazgeçip artık sonuca odaklanması lazım. Bu milli takımın olimpiyatları sonuna kadar zorlaması lazım. Rakipler güçlü ama biz de güçlüyüz. Avrupa Şampiyonası'nda milli takımımızın madalya kazanması, en azından yarı final oynaması gerekiyor. Ben açıkçası milli takım teknik kadrosuna, oyuncu kadrosuna çok güveniyorum” dedi.  >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim