Gelenek bozulmadı

2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Afyonkarahisar Özel Körfez Dershanesi öğrencisi Mahmut Mergen Afyonkarahisar birincisi Türkiye 148’ncisi oldu. Dereceye giren öğrencilerin tanıtıldığı toplantıda konuşan Körfez Dershanesi Müdürü Mustafa Şahin : “Elde edilen başarıların sürpriz olmadığını, öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmaları sonucunda bu başarıyı yakaladıklarını” söyledi.

28 yıldır devam eden başarılı

28 yıldır çok sayıda eğitim başarısına imza atan Körfez Dershanesi 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre de tüm puan türlerinde il birincilerini çıkartarak geleneği devam ettirdi. Dershane öğrencilerinden Mahmut Mergen, ve Şuke Kocabıçak sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türlerinde Afyonkarahisar il birincisi oldu. Mergen YGS-6 puan türünde Türkiye 148’ncisi, Kocabıçak’ta YGS-6 puan türünde Türkiye 216’ncısı oldu. Dershane öğrencilerinden Tarık Ercan YGS-2 puan türünde Türkiye bin 1160’ncısı olurken Furkan Sabri Özgül’de YGS-6 puan türünde Türkiye 1064’üncüsü oldu.

Her geçen gün başarımız artıyor

Düzenlenen toplantıda konuşan Körfez Dershanesi Müdürü Mustafa Şahin öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmaları sonucunda bu başarıyı yakaladıklarını söylerken, eğitim teknolojileriyle çağı yakalayarak öğrencilere sundukları akıllı defter, akıllı tahta, randevulu konu anlatımının önemli etkileri olduğunu vurguladı.  Geçen yıl 691 öğrenciyi üniversiteye yerleştirdiklerini belirten Şahin, bunlardan 40 tanesinin tıp fakültesi olduğunu dile getirdi. Körfez’in güvenli bir liman olduğunu hatırlatırken şöyle devam etti: “1 Eylül’den sonra dershanelerin kapatılması halinde kanunlar çerçevesinde özel okul, yurt ve eğitim danışmanlığı olarak öğrencilere hizmet vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerimiz Körfez’in imkânlarından yararlanmaya devam edecek. Velilerimiz Körfez’e güvensin, gerisini merak etmesin” dedi.

Çok çalışmak değil düzenli çalışmak

Afyonkarahisar birincisi olan Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Mahmut Mergen yaptığı açıklamalarda ise başarısının sırrını açıkladı. Mergen, çok çalışmak değil düzenli çalışmak' sözünün her zaman geçerli olduğunu, ancak kendisinin dersi derste halletmek gibi bir alışkanlığı benimsediğini söyledi. Mergen şöyle devam etti: “Hiçbir zaman sabahlara kadar ders çalışmak gibi bir derdim olmadı. Dersi derste hallettikten sonra evde de ders tekrarı yapmakla yetindim. Elde ettiğim başarıda dershanenin çok büyük bir rolü olduğunu söyleyebilirim. Hukuk fakültesini düşünüyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim