KÜTAHYA

AFYONU

SOLLADI

Milletvekili daha az, istifadesi daha fazla

Afyon’a göre nüfusu ve Milletvekili sayısı az olan Kütahya, kamu kurum ve kuruluşlarından Afyon’dan daha fazla istifade etmekte. Afyon’da olması gereken Bölge Müdürlüklerini ve diğer birimleri kapan Kütahya’lılar, Afyon’a Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulurken son anda Kütahya’yı da ilave ettirmeyi başardılar.

Kalkınma Ajansının merkezi de Kütahya’da

Afyon’un bağlı olduğu Zafer Kalkınma Ajansının merkezi de Kütahya’da bulunmakta. Kalkınma Ajansının Kütahya’da olması komşumuza ekonomik ve sosyal anlamda önemli katkılarda bulunuyor. Ayrıca Hava Alanının adı Bölgesel ama, her türlü iş ve işlemleri ile ismi Kütahya’da bulunmakta.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü de Kütahya’da

Bölgede en fazla Vakıf eserine sahip olan İl Afyon olmasına rağmen, maalesef Vakıflar açısından da Kütahya’ya bağlıyız. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün yanı sıra Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile birlikte Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü de Kütahya’da bulunuyor. 

Askeri açıdan da öndeler. Tugay Kütahya’da

Kütahya mülki idarenin haricinde askeri açıdan da önde. Hava Er Eğitim Tugayı Kütahya’ya önemli bir ekonomik gelir aracı olmakta. Afyon’un yıllardır ısrarla istediği Er Eğitimi ile ilgili talepleri hep geri çevrilirken, Emirdağ’daki Jandarma Er Eğitim Taburu da Emirdağ’dan alındı ve başka bir İl’e aktarıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü de Kütahya’da

Kütahya, Bölge Müdürlüklerinden Orman Bölge Müdürlüğünü de kapmış durumda. Orman Bakanlığının tüm imkanlarından yıllardır en üst düzeyde faydalanan Kütahya, elektirik konusunda da Afyon’dan önde vaziyette. TEİAŞ 6. Bölge Müdürlüğü de Kütahya’da bulunuyor.

Tarım Kredi Bölge Birliği de Kütahya’da

Kütahya Milletvekilleri her alanda Kütahya’yı ön plana çıkartmayı başarmışlar. Buna bir örnekte Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden. Türkiye’de bulunan 17 Tarım Kredi Bölge Birliklerinden birisi Kütahya’da. Afyon, tarım anlamında Kütahya’dan daha önde olmasına rağmen, bu Bölge Birliği Kütahya’da bulunuyor.

Valilik ve Belediye Binaları da Afyon’u solluyor

Kütahya Valilik ve Belediye Binaları da son derece mükemmel bir şekilde inşa edilmiş olarak Kütahya’lılara hizmet vermekte. Afyon’un aksine Kütahya’da Kamu Kurumları dağınık bir şekilde hizmet vermiyor. Belediye Binası da Afyon’daki gibi iş hanında değil. Bölgenin en modern ve en büyük Belediye binası Kütahya’da bulunmakta.

ODAK ÖZEL HABER/GÖKHAN KOCAASLAN