Okyanus Midyesi

507 yaşına kadar yaşayabilen Okyanus midyesi Kuzey Atlantik Okyanusunda bulunuyor. Yemek için de avlanan bu canlı Kanuni Sultan Süleyman zamanından beri varlığını net bir şekilde sürdürmeye devam ediyor.  

Grönland Balinası  

211 Yaşında en uzun ömürlü memeli olan Grönland balinası 100 tona varan ağırlığıyla aynı zamanda en ağır canlılardan biri. Yaşı tam ölçülemeyen bu canlının aslında 245 yıl yaşadığı da söyleniyor.

Amerikan Papağanı

Amerikan Papağanları 80 yaşına kadar yaşayabilirler. Bu papağanların üreme yaşları ise 30 ila 35 yıl arasında değişir. Amerikan papağanların büyük bir çoğunluğu vahşi ortamda nesli tükenmekte ve birkaç tanesi halihazırda habitat tahribatı nedeniyle zarar görmektedirler.

Galapagos Dev Kaplumbağa

Galapagos Dev Kaplumbağasının en yaşlı olan ferdi 152 yaşında ve türünün en büyüğü olarak kaydedilmiştir. En ünlü Galapagos Kaplumbağası, Adalarda yaşayan bir alt tür olan 'Lonesome George' idir. Günümüzde yaşayan bu kaplumbağa 100 yaşında olmasına rağmen çok da sağlıklıdır.  

Grönland Köpekbalığı

Grönland Köpekbalıklarının 200 yaşına ulaşabildiği gibi 400 yıl yaşayanı da keşfedildi. Bu kadar uzun yaşamalarının sebebinin ise yılda ortalama sadece 1 cm büyüdüklerini aktaran bilim adamları, bu köpekbalığının 100 yaşında oldunlaştığını kayıtlara geçtiler. >>>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim