Başkan Mısırlıoğlu konuşmasının birinci bölümünde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılan patates, soğan konusuna değindi. Ayrıca Afyon sevdalısı,şair, yazar, 13. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Osman Attila’yı ölümünün 43. Yılında rahmet ve şükranla andı.

VATANDAŞIN DÜŞTÜĞÜ DURUM

Böylesine mübarek bir günde bu konulara girmek istemezdim diyerek sözlerine başlayan Başkan Mısırlıoğlu,”Tek adam rejiminin güzel ve bereketli ülkemizi ne hale getirdiğinin görüntülerini ne yazık ki ulusal kanallarda izliyoruz. Daha önce 200 gramlık çay fırlatan Sayın Cumhurbaşkanı şimdide patates ve soğan fırlatarak Türk vatandaşının düştüğü durumu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

AÇIKLANANLAR TAMAMEN FARKLI

Başkan Mısırlıoğlu iktidarı eleştirerek konuşmasına devam etti. Sözlerine 128 milyar dolar nerede sorusuyla devam eden Başkan Mısırlıoğlu ”İçinde hakaret yok, küfür yok, herhangi bir incitici söz yok, sadece yetimin hakkı olan, 85 milyonun hakkı olan 128 milyar dolar nerede diye soruyoruz. Bu cümle bazılarını çok rahatsız ediyor ki, nereye pankart asılırsa, nereye yazılırsa direk Cumhurbaşkanına hakaretten indirtiliyor" dedi

Sözlerine devam eden Başkan Mısırlıoğlu "Eniştenin buhar ettiği 128 milyar doların nerede olduğu konusunda çeşitli siyasilere açıklama görevi verildi. Fakat açıklanan rakamlar ne bir birini tutuyor, nede nerede olduğuna dair bilgi veriliyor. Sadece günü kurtarmak adına birileri gündemden düşürmek için görev yapıyor. Bu ülkenin hesap uzmanlarının, ekonomistlerinin cevap bulamadığı açıklamayı Akp il başkanı Uluçay açıklama yaparak, oda başka yönlere çekmeye çalışıyor" dedi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ