Bir hayal daha gerçek oluyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Hayvan Hastanesi) yeni bina ihalesinin 6 Temmuz 2020 günü yapılacağını bildirdi.

 

Karakaş, yönetim olarak AKÜ’nün öncelikli alanlarından birinin hayvancılık ve hayvan sağlığı olduğunu belirterek, “Veteriner Fakültemiz bünyesinde bölgenin önemli hayvan hastanelerinden birine sahibiz.  Hali hazırda toplam 2 bin 51 metrekarelik kapalı alana sahip olan hastanemizde kedi, köpek, kuş, süs hayvanları, at ve çiftlik hayvanları gibi hayvanların her tür tanı ve tedavileri modern yöntemlerle yapılmaktadır. 6 bin 500 metrekarelik alana sahip olacak olan yeni binamızla birlikte bu hizmetler çok daha modern bir ortamda, çağın ötesinde bir hizmet anlayışı ile vatandaşlara ve akademiye hizmet verecek” dedi.

ESKİ BİNA ACİL SERVİSE DÖŞÜNECEK

Karakaş, 2020 yılı yatırım bütçesi kapsamında yapılacak olan modern hayvan hastanesi binasının bölgenin en önemli hayvan sağlığı merkezlerinden biri olacağını kaydetti. Bu yönü ile AKÜ’nün hayvancılık konusunda Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Afyonkarahisar’a ve bölgesine müspet katkı yapacağına inandığını ifade etti. Modern hayvan hastanesi binasının hizmete girmesi ile birlikte 2 bin 51 metrekarelik eski binanın tamamen acil hizmet veren binaya dönüşeceğini belirten Karakaş, “Bu alanda sokak hayvanlarının muayene ve tedavileri için özel bir birim oluşturulacak. Hastane binamız 6 bin 500 metrekare olacak ki bu alan içerisinde 7 adet ameliyathane, 7 adet yoğun bakım, 16 hospitalizasyon odası, 4 adet acil müdahale odası, 15 muayene odası, 5 doğumhane ve 2 adet laboratuvar ile 2 adet derslik bulunacak” diye konuştu.

HAYVAN HASTANE HAKKINDA

6 bin 500 metrekarelik alana sahip olacak bina içerisinde 5 bin 55 metrekarelik zemin katta bekleme odaları, tuvalet, mescit, soyunma odaları, hekim odaları, klinik beceri odalarının yanında 7 adet ameliyathane, 7 adet yoğun bakım, 16 hospitalizasyon odası, 4 adet acil müdahale odası, 15 adet muayene odası, 2 adet ortak laboratuvar ve 5 adet doğumhane yer alacak. 1. katta ise 2 adet derslik, 31 adet öğretim elemanı odası, başhekim odası ve idari personel odası, tuvaletler ve tesisat odaları yer alacak.

Editör: TE Bilisim