Özel dikim yapan finans kuruluşu olmak zorundayız

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın Fast Company dergisi iş birliğiyle gerçekleştirdiği “Üretime Dönüş” buluşmalarının dördüncüsü “Yeni Dönemde Şirketler Nasıl Büyüyecek” başlıklı oturumla gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam’ın yaptığı dijital oturumun konukları Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, BSH Türkiye CEO’su Gökhan Sığın, Hepsiburada CEO’su Murat Emirdağ, Teknosa CEO’su Bülent Gürcan ve Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng oldu. Oturumda konuk olan şirketlerin 2020 yılında sergiledikleri büyüme performansları, pandemi döneminde aldıkları aksiyonlar ve yeni dönem büyüme planları konuşuldu. 

BÜYÜK ÇABA VERDİK

Oturumda katılımcılara ve dinleyicilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam, bankacılık sektörünün çok dinamik bir sektör olduğunu belirterek, son 15-20 yıldır yapılan yatırımlarla sektörün Avrupa, hatta tüm dünya ile yarışacak seviyeye geldiğini ifade etti. Murat Akşam “Sektör olarak hem hızlı aksiyonlarla teknolojiyi yakalıyor hem de inovatif buluşlarla müşteri odaklı çalışmalar hayata geçiriyoruz. Bizim sektörümüz işleyiş bakımından diğer sektörlerden biraz farklı. Şubelerimiz tam kapanma süreci de dahil olmak üzere pandemi boyunca hizmet vermeye devam ediyor. Bu nedenle sektör olarak, pandeminin başından bu yana önceliğimizi müşteri ve çalışan sağlığı olarak belirledik. Bu konuyla ilgili tüm önlemleri alarak yeni döneme çok hızlı bir şekilde adapte olduk ve hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ettik” dedi. Akşam bu dönemde finansman ihtiyacını karşılamanın çok kritik bir gereklilik olduğunu belirterek hem finansman sağlama hem de müşterilerin tasarruflarını değerlendirme noktalarında sektör olarak büyük çaba verdiklerini dile getirdi.

BAŞARILI BİR SINAV VERDİK

Bankacılık sektörünün 2020 yılında yüzde 36 gibi bir oranda, kuvvetli bir büyüme sergilediğine ve 6 trilyon lirayı aşan büyüklüğe ulaştığına dikkat çeken Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam, “Türkiye Finans olarak biz de çevik ve hızlı kararlar alarak 2020 yılını yüzde 55 büyüme ile kapattık. Özellikle pandeminin ilk üç-dört ayında çok önemli adımlar attık. Yenilikçi ürünlerle müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çok hızlı aksiyonlar alarak çalışmalarımızla öncü olduk” dedi. 1 Mayıs itibarıyla yürürlüğe giren uzaktan müşteri edinimiyle ilgili görüşlerini de paylaşan Murat Akşam şöyle konuştu: “Uzaktan müşteri edinimiyle birlikte vatandaşlarımızı şubelerimize gelmeden müşterimiz yapabiliyor, onlar için katılım hesabı açabiliyor, finansman ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. Ayrıca dijitalleşmenin arttığı bu dönemde perakende tarafında da iş birliği yaptığımız kurumlar var. Bu kurumlarla ticaret yapan müşterilerimizin ihtiyaçlarını 7 gün 24 saat, ihtiyacın doğduğu yer ve zamanda anlık olarak karşılıyoruz. Zaten bu dönemden önce de dijitalleşme alanında yaptığımız yatırımlar ve hayata geçirdiğimiz öncü çalışmalarla 7 gün 24 saat çalışmaya hazır durumdaydık. Kısacası bankacılık sektörü olarak son 1 yılda hem büyüme hem de reel sektöre finansman sağlama ve destek olma noktalarında son derece başarılı bir sınav verdik.”   >>>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim