AFJET Afyonspor Teknik Direktörü Bahaddin Güneş, “Sezonu playoff ile bitirebilirdik ama sakatlıklar, cezalılar, koronavirüs, son 3 haftamız şanssız bir şekilde geçti. Oyuncu kadromuz çok karakterli futbolcularımızdan oluşuyordu. Birbirine sahip çıktılar, en güzel mücadelesini yaptılar. Bu anlamda da Afyonspor taraftarlarına playoff hediye edebilirdik ama edemediğimiz için çok üzgünüz.  Biz iyi oynadık, bana göre biraz futbol bilgim varsa bizim takım çok iyi oynadı. Dediğim gibi bazı etkenler bizi playoff’tan uzaklaştırdı” dedi.

İYİ HİZMET ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

Gelecekte AFJET Afyonspor ile mi? Yoksa başka bir kulüp ile anlaşma yapacağı konusundaki merak edilenleri cevaplandıran Güneş, “Türk futbolunda bir şeyler konuşacağım ama ucu bir yere dokunacak. Hiç konuşmamak daha güzel diye düşünüyorum. Sadece camialar kalıcıdır. Yani, bir antrenör gider, oyuncu gider ama etik olan doğru şeylerin yapılması gerekiyor. Ben Türk futboluna karakter yapımı bakıp iyi hizmet ettiğimi düşünüyorum. Benim olduğum yerde hiçbir entrika olmaz. Ama oyuncularımın da morali bozuk olup da bazı şeyleri duyup da, koskoca 57 puan alıp böyle bir kaosun içerisinde çalışmak insana acı veriyor” diye konuştu.

KEŞKE DİREK YÜZÜMÜZE KONUŞSALARDI

“Gönül isterdi ki, direk yüzüne konuşup 10 hafta önce bu söylemler yapılmasıydı, böyle şeyler konuşulmasıydı” diyen Güneş, “Maalesef biz burada kalıcı değiliz. Tabiki tercihtir, çalışırken olmaz. Ben sadece Türk futboluna bunu söylemek istiyorum. Böyle bir şey eğer doğruysa ben onu kabul edeceğim. Başkada bunun üzerine bir şey söylenmez. Başarılı giden bir takımda oyuncusuna sahip olup, oyuncusu adam gibi olup, karakterli oyuncular toplanan bir takımdır” ifadelerini kullandı.

10 HAFTA SUSARAK ÇALIŞTIK

AFJET Afyonspor Yönetimine, Vali Gökmen Çiçek’e,  Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e, taraftarlara ve Afyonkarahisar basınına teşekkür eden Güneş sözlerine şöyle devam etti: “Türk futbolunda böyle acımasız işler olursa Türk futbolu nereye gider diye düşünüyorum. Tabiî ki hoca gelecek, yönetim her hangi bir hocayı alacak. Ama başarılı bir hoca var iken direk anlaşılmasına ben bir daha söylüyorum kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Susarak çalıştığımız bir 10 hafta geçti” dedi.

DÜŞÜŞÜN SEBEBİ BU DEĞİL

Bir basın mensubunun düşüşün sebebi bu mudur? Demesi üzerine Güneş, “Düşüşün sebebi bu değil, tam tersine oyuncular birbirlerine ve bize sahiplendiler. Ama kırgınlıklar oldu mu? Oldu. Yani diğer taraflara hiç girmek istemiyorum. Ben sadece kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Eğer, Türk futbolundaki gibi Dünya’da var ise ben o zaman hatalı olduğumu kabul ediyorum” diye konuştu. AFJET Afyonspor Takım Kaptanı Nazmi Candoğan ise, konuşmasına AFJET Afyonspor Kulüp Başkanına, Teknik Direktörüne, Vali, Belediye Başkanı, taraftarlara ve basına teşekkür ederek başladı.  AFJET Afyonspor camiasında 6’ıncı yılının bittiğini belirten Candoğan, “Afyonkarahisar’ın dahi iyi yerlere gelmesi için mücadele ettik. Bu sene başaramadık ama vicdanımız rahat ve elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Bizim 3-5 katı bütçeler ile oynadığımız gurup oldu. Bunlarla iyi mücadele ettik ve iyi bir puan topladık” dedi.  >>GÖKHAN KOCAASLAN