Yoğun katılımla gerçekleşen açılışta konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, “Diyoruz ki gelecek bizim gelecek Türkiye’nin. 14bin 234 kilometrelik alandaki topraklarımızla 737 binlik nüfusumuzla 18 ilçe 60 belediye, 421 köy, 443 mahallemizle mermerde termalde kirazda vişnede ün yapmışız. Kaymak lokum ve sucukla Türkiye dâhil dünyaya sesimizi duyurmuşuz. Şimdi Cumhuriyetin kazanıldığı bu topraklar da hayvancılık bitmiştir. Bahçecilik bitmiştir. Tarım yok olma seviyesindedir. Yıllardır ümitle beklediğimiz Ankara hızlı tren inşaatı bitirilememiş, 1998 yılı sonunda yapılacağı bitirileceği vaat edilen tren hattı hala bugün açılışı bitirilememiştir. Anadolu’nun kilidi afyonda yapılması planlanan çevre yolumuz Afyon’dan çok uzak noktalara çekilerek proje yapılmış Afyon’un bütün illeriyle kesiştiği nokta olmaktan çıkartılmak istenmiştir. Satılan Seka, şeker, et balık gibi nice fabrikalarımız özelleştirme adı altında kapatılmış bunların yerine Afyon da 20 yılda hiçbir tane fabrika kurulamamış, yapmamışlardır” dedi.

AFYON'DAN SESLENİYORUM 

Gelecek Partisi Genel Başkanı 26. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videoları ile ilgili konuştu. “3 haftadır konuşuyor onlarda bekliyor. Aynı zamanda hiç kimse bir soruşturmada başlatmadı. Bir tiyatro izler gibi seyrettiler.İşte buradan zafer şehri Afyon’dan sesleniyorum. Gelecek Partisi fertleri olarak devletimizin itibarının böyle yerle bir edilmesine asla izin vermeyeceğiz. 30 milyonu aşkın insan o videoları seyretti. Sorumluluk makamındakilerde o videoları seyretti. Dün bir kanalda milletimize seslendim. Arkadaşlar gün hedefiyle Afyon’dan çıkarak Türkiye Cumhuriyetinin onurunu koruma günüdür. Gün bu topraklarda yoksulluk içinde bir istikbal savaşı kazanmış olanların torunlarını yoksulluğa mahkûm edenlerden hesap sorma günüdür. Ortada birçok iddia dolaşıyor. Mafya siyaset medya ilişkileri ayyuka çıkıyor. Birçok söylentiyi de temiz siyaset anlayışımıza karşı kirli otoriter bir yolsuzluk anlayışı her yerde ayan beyan ortaya çıkıyor. 15 Şubatta açıkladığımız temiz siyaset belgesinde şunları demiştik. Türkiye de otoriter bir yolsuzluk düzeni var. Milletin kaynaklarını tarumar eden bir düzen var. Bir kanadında otoriter bir yönetim diğer kanadında bu otoriter yönetimden beslenen çıkarcı rant çevreleri medyatik ve mafyatik yapılar var demiştik. Ve çıktık milletimize temiz siyaset sözü verdik” dedi.

SELAM DURACAKSINIZ

Prof. Dr. Davutoğlu, “Bizim temiz siyaset anlayışımızın ne olduğunu herkes biliyor. Çok soruluyordu niye başbakanlıktan vazgeçtin diye. Niye ayrıldığımızın cevabı çok açık. Biz şeffaflık diyorduk onlar karanlık odalarda pazarlık diyordu. Biz siyasi ahlak diyorduk, onlar siyasi kirliliğe batmışlardı. Biz imar yasası diyorduk onlar rantiyeciliğin içinde gidiyorlardı. İhaleler tertemiz olsun istedik onlar ihaleleri 3 5 müteahhitte teslim etmenin davası içine giriyorlardı. Herkes görüyor biz bunlarla yol yürüyemezdik. Bizim ahlakımız, bizim millete olan inancımız, bizim helal rızık anlayışımız bunlarla beraber yürümeyi imkânsızlaştırdı. Düzeltmek için her şeyi denedik. Her şeyi anlattık işte imdi içişleri bakanı o zaman bize karşı yaptığı kumpası kendisi itiraf etti. Bakın o gün bize karşı kumpas kuran daha sonra hazine ve maliye bakanı olan zat kayboldu gitti. Şimdi herhangi bir yerde görüyor musunuz? Göremezsiniz. O gün bu kumpasın içinde olan kimse b halkın önüne çıkamaz. Ama biz buradayız. Oturduğumuz bir makam yok, kullandığımız bir güç yok. Arkamızda bir takım çıkar üyeleri yok. Ama biz buradayız. Afyon’dayız, Türkiye’deyiz. Anadolu’nun kalbindeyiz. Köy köy sokak sokak dolaşacağız. Durmayacağız, yılmayacağız, yorulmayacağız. Ve milletin üzerindeki karamsarlığı kara bulutları dağıtacağız. İşte şimdi biz Gelecek Partisi olarak ülkemizin her yerinde bunun içinde ayaktayız. Biz buradan millete söz veriyoruz. Sizden gasp edilen hakları tek tek geri alıp millete geri iade edeceğiz. Kurtlar sofrası kurup bunların ortasına da milletin rızıklarını ortaya koymuşlardı. 128 milyon doları, ihtiyat akçelerini, milletin bütün temel kaynaklarını koymuşlardı. Ve etrafında kurtlar oturdu. Biz bu kurtlar sofasına karşı mücadele ettik. Şimdi buradan sesleniyorum. Kurtlar sofrasına karşı gönlüyle sofrasıyla herkese açık Halil İbrahim sofrası kurmaya geldik. O sofra Hz. Mevlana’nın sorasıdır. Bugün son kalan kaynakları tüketmek için iktidar kavgası yapanlara sesleniyorum. Bu kavga da herkesi uyarıyorum. Bu düzen böyle devam edecek değil. Biz geliyoruz. Dürüst Gelecek Partisi, Gelecek gönüllüleri geliyor. Bu düzeni bozacağız. Ve inşallah bu otoriter yüzsüzlüğe karşı şeffaflık ve demokratik hukuk düzenini kuracağız. Bunun için bütün il başkanlıklarımız aynı kavramla harekete geçtik. Temiz siyaset gelecek, temiz yönetim, temiz eller gelecek. Devletimiz paralel yapılardan mutlaka temizlenecek. Biz bunu dediğimiz için TBMM huzurunda bir açıklama yapmak istedik. Engellemeye çalıştılar. Bembeyaz gömleklerimizle çıktık. Ve açıklamayı yaptık. TBMM kırmızı halının üzerinde bu ülkenin eski başbakanına bu muameleyi yapanlara sesleniyorum. Bir gün Gelecek Partisi karşında selam duracaksınız. Selam duracaksınız” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ