Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bugünün kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu söyleyerek, “Ben kendimi ne kadar Konyalı hissediyorsam o kadar Afyonlu hissederim. Afyonkarahisar’a geldiğim andan itibaren sokaklarda caddelerde bize gösterilen muhabbetten birkez daha anladım ki Afyonlularda bizi kendi hemşerileri olarak görüyor. Her gördüğüm Afyonlu yiğit kardeşim benim için bir kayınbiraderdir, her gördüğüm Afyonlu bacımda benim bir baldızımdır. Biz büyük bir aileyiz. İşte bugün burada bu ailenin bir mekanı olarak İl Başkanlığımızı açtık. İl Başkanımız Niyazi Ertaş ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

İLK KEZ SEÇİME GİRİYORUZ

6 Haziran’da Güney Beldesinde yapılacak olan seçimlere değinin Davutoğlu, “Bu seçim bizim için anlamı olan bir seçimdir. Çünkü partimiz 2019 Aralık ayında kurulduktan sonra bütün zorlamalara, bütün baskılara ve pandemi şartlarına rağmen kısa sürede örgütlendi 1 Kasımda kongresini yaptı ve seçime girme hakkı kazandı. Afyon bu anlamda bir ilham şehri olarak ilk seçimi Afyonkarahisar’da gerçekleştiği için ilk seçime de Güney Beldesinde girecek. Küçük bir belde olmakla birlikte şirin ve son derecede de bilinçli bir halkı olan Güney Beldesine arkadaşlarımız geldiler. Çok yoğun temaslarda bulundular. Yaklaşık 3 haftadır Genel Başkan Yardımcımız burada yoğun bir gayret içerisindeler” dedi.

TEMİZ SİYASETİ BAŞLATTIK

Afyonkarahisar’a öyle bir dönemde geldiklerini ifade eden Davutloğlu, Türkiye’nin gündeminin yoğun olduğunu belirtti. Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Maalesef yurtdışında daha önce omuz omuza verdiği kişiler tarafından Organize Suç Örgütü Lideri ilan edilen Sedat Peker’in yaptığı açıklamalar ile milletimizin devlete olan güveni yurtdışında da devletimizin uluslar arasındaki itibarı ciddi bir şekilde olumsuz etkilendi. Böyle bir dönemde Gelecek Partisi olarak biz temiz siyaset kampanyası başlattık. Temiz siyaset kampanyası aslında bakarsanız milletin kaynaklarının yine millet tarafından kullanılması ve hiçbir kesimin, hiçbir gurubun, hiçbir kişinin devlet adına milletin kaynağının hesapsızca, sorumsuzca kullanmasına engellemek için başlatılan bir kampanya” diye konuştu.

EKONOMİK REFORM OLMALI

“Biz bu kampanya ile temiz siyaseti, temiz yönetimi, inşa edeceğiz ve temiz elleri egemen kılacağız” diyen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Son dönemde siyaset, mafya ve medya ilişkilerinin geldiği nokta hepimiz için kaygı vericidir.  Ancak bütün bu süreçte Cumhurbaşkanı 1 aydır olayları izlemekle yetinmiş iktidar sahipleri, İçişleri Bakanı ve eski Başbakan ile yapılan iddialar konusunda açık ve net bir tavır sergileyememişlerdir. Son olarak da sahip çıkıyoruz derken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, niçin sahip çıktığını, neye sahip çıktığını izah etmemiştir. İçişleri Bakanı masumdur, suçsuzdur, bu işler ile hiçbir dahili yoktur arkasındayım dememiştir. Bütün bu tablodan hepimizin çıkarılması dersler var. Biz Gelecek Partisi olarak Türkiye’de siyasetin tepeden tırnağa yeniden tanzim edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu siyasetle birlikte özellikle de ekonomik alandaki kaynakların yolsuzlukla tüketilmesine karşıda ciddi bir ekonomik reformun olması gerektiğini düşünüyoruz.”

SINIFTA KALDILAR

Davutluğlu sözlerine şöyle devam etti: “Düşününüz bir ülkede öyle bir yönetim var ki; bugün okullar açıldı bu okulların açılma kararı bir gece 21:45’de söylendi. Yani öğretmenler o gece nasıl hazırlanacak. Öğrenciler çantalarını nasıl hazırlayacak. Veliler hangi hazırlıkla çıkacaklar? Yani kriz yönetiminde sınıfta kalmış, aşı tedarikinde sınıfta kalmış, ekonomi yönetiminde tümüyle sınıfta kalmış iktidar ile karşı karşıyayız. Euro 10 lirayı aştı. Dolar 8,50 lira oldu. Faiz yüzde 19’da, üretici enflasyonu yüzde 30’da, tüketici yüzde 17’dedir. Bu şartlarda millet inim inim inlerken bunlar herhangi bir tasarruf yapmaksızın feryada kulaklarını kapattılar. Kendilerini kapattıkları, saraylardaki hayatın sürdüğünü zannediyorlar. Biz ise halkın içindeyiz, halkın arasındayız. Bu bağlamda da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

HAYRETE DÜŞÜREN AÇIKLAMALAR

Son dönemde Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlar ve çalışmaların aksadığını ifade edenDavutoğlu, “Bugün Güney Beldesinde yapılacak olan seçimi neredeyse İsrail BaşbakanıBinyaminNetanyahu’nun izlediği gibi bir argümanla karşıda seçime giren diğer adayları neredeyse İsrail uzantısı gibi göstermek gafletinde bulunanlar yada ağır ifadeler ile benim söylemekten imtina ettiğim ifadelerle seçmenlere seslenenler, beni de hayrete düşüren ve üzen açıklamalar yapacaklarına Afyonkarahisar’lıların dertleriyle ilgilensinler. Güney beldesinde her biri birbirinden onurlu, haysiyetli adaylar seçim yarışındalar. Ne alakası var bunun Netanyahu ile ne alakası var bununla bizleri şunlara, şunlara mahkum etmeyin diye diğer adaylara bir milletvekilinin bu şekilde ifadeler kullanmasını” diye konuştu.

FOTO ALTI; Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasının açılış kurdelesini kestikten sonra basın ile sohbet etti. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ODAK Gazetesini uzun uzun inceledi.

 

BUNLARIN DERSE İHTİYACI VAR

Güney Beldesindeki vatandaşlara seslenen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Size bu şekilde hitam edenlere dersini verin ve değin ki, “Güney Beldesinde Netanyahu’nun izlediği adamlar çıkmaz. Güney beldesi haysiyetli insanların beldesidir. Afyonkarahisar Zaferin şehridir. Buralara Netanyahu’da bakamaz, İsrail’de bakamaz, kimse bakamaz ve burada kimseye it, köpek gibi ifadelerle ifade edilmez” diye ders vermesi gerekiyor Afyonkarahisar’lıların. Bunların derse ihtiyacı var. Bunlar benimde geçmişte tanıdığım insanlar nasıl bu kadar düşütüler bilemiyorum. Nasıl bu kadar nezaketten koptular. Bu kadar siyasi ahlaktan uzaklaştılar. Bakanlık yapan birisinin beldede hiç alakası yokken aynın İstanbul seçiminde olduğu gibi “Sisi mi? Mursi’mi?” diyerek Cumhurbaşkanın yaptığı hatayı şimdi kullandığı ifadelere bakınız” dedi.

BANA KUMPAS KURDULAR

“Afyonkarahisar’ın Milletvekilleri önce Afyonluların dertleri ile ilgilensin” diyerek serzenişte bulunan Davutoğlu, “Ne oldu Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı hani 2019 yılında bitecekti. Ben söyleyeyim eğer iktidarda kalmış olsaydık, bana kumpas kurulmamış olsaydı bu yapılırdı. Çünkü bizim yönetimimizde Merkez Bankası kaynakları çarçur edilmezdi ve o kaynaklar buraya kullanılırdı. Nerede başlattığımız sokak iyileştirmeleri. Evlendiğimde gezdiğim sokakların güzel olsun diye ödenek göndermiştik. Ne oldu devamı geldi mi?  Nerede bunlar” diye sordu.

FOTO ALTI; Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasının açılış kurdelesini kestikten sonra basın ile sohbet etti. Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ODAK Gazetesini uzun uzun inceledi.

 

AFYON EĞİTİMDE 60’INCI SIRADA

Afyonkarahisar’ın eğitimdeki durumuna değinen Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Afyon lisesinden iki tane Cumhurbaşkanı çıktı birisi Süleyman Demirel diğeri Ahmet Necdet Sezer. Bir tane Genel Kurmay Başkanlarımız, bakanlarımız yetişti. Şimdi 2019 LGS’de Afyonkarahisar kaçıncı sırada biliyor musunuz? Türkiye sıralamasında 60’ıncı sıradadır.  Afyonkarahisar lezzet diyarı hayvancılığın, tarımın Türkiye’de son 3-4 yılda geldiği noktayı görüyorsunuz. Gübre, yem, tohum mazot fiyatlarındaki artışı herkes görüyor. Arkadaşlar bunlarla uğraşmak yerine Güney beldesine gidip Güney’li vatandaşlara hakaret etmekle meşguller.  >>ODAK HABER MERKEZİ