‘PARAYLA OY SATIN ALMAYI TEŞVİK EDİYOR’

Güney Beldesindeki seçimde partisine destek vermek için mikrofonu eline alıp propaganda yapan eski Milletvekili Halil Ürün’ün sarfettiği sözler tüm Türkiye’de yankılandı. Güney Beldesinde eline mikrofonu alıp AK Partililere tavsiyelerde bulunan Halil Ürün, partilileri ve seçmenleri ikna edebilmek için ‘İşi olanın işini göreceğiz. Paraya ihtiyacı olan varsa parada verin. Verin kardeşim’ ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerinin ardından AK Partili bazı yöneticilerin bile tepkisini çeken Halil Ürün’e tüm siyasi partilerden tepki yağmıştı. Güney Beldesi sakinleri de Halil Ürün’ün sözlerini yakışıksız olarak değerlendirirken bir ilgili, ‘Hukukçu olan eski Milletvekili Halil Ürün bu sözleriyle parayla oy satın almayı teşvik ediyor. Bu suçtur. Ama Halil bey geçmişte de kayıp trilyon davasından dolayı hüküm giymiş ve cezaevinde yatmıştı. Bu konulara yatkın olduğunu göstermiş oldu’ dediler.

 

‘ÖDE FATURAYI, SONRA DA OY İSTE!’

Sarfettiği sözlerde yanlış bir durumun olmadığını söyleyen AK Partili Halil Ürün, ‘Ne ihtiyacı varsa gör diyorum. Adam elektirik faturasını ödeyemediyse, bunu benim başkan adayım il başkanım değil, amcasının oğlu ödeyiverse ona küçük bir destek verse sonra da seçimde şuraya oy kullanıverin dese bunun neresi ahlaksız. Ben ödedim’ dedi. Vatandaşın gönlünün alınmadan oyunun alınamayacağını söyleyen Halil Ürün yeni sözleriyle de başka bir tartışmayı başlattı. İçkiye karşı olduğu bilinen AK Parti camiasına farklı bir seçim stratejisi yolu gösteren Ürün; ‘ Başından beri söylüyorum. O kadar. Gönlünü alamazsanız oyunu alamazsınız.’ ‘Alkolü seven insanlar için güzel bir rakı sofrası kurarsan gönlünü alırsın kardeşim.’ Halil Ürün yine Güney seçimi ile ilgili bir başka konuşmasında da ‘Lütfen bizi ite köpeğe yem etmeyin’ diyerek diğer partilere ve  adaylarına açık bir hakarette bulunmuştu.

‘DENGESİZLİK DEĞİL, BİLİNÇLİ?

Halil Ürün’ün aslında iyi bir siyasetçi olduğunu belirten vatandaşlar, ‘Halil Ürün uzun zamandır AK Parti’de bir yere aday gösterilmiyor. Kendisine yakın olan kişilerde etkin görevlerde değiller. Halil Beyin bu sözlerinin dengesizliğinden, patavatsızlığından söylemediğini düşünüyoruz. Bunlar bilinçli sözlerdir. Ağzından çıkanı kulağının duyduğu sözlerdir. O sözlerinin etik dışı olmadığını beyan etmesi bile abesle iştigaldir. Ayrıca rakı sofrası muhabbeti de Halil Ürün’ün gerçek niyetini ortaya koymaktadır. Halil Ürün AK Partiden öç almaktadır. Bunu böyle okuyoruz. Çok üzülüyoruz Halil Ürün’ün bu gidişatına. Kendi İlçesi olan İscehisar’da da her seçimde AK Parti yüksek oy alırken, her nedense Belediye Başkanlığı seçimini kaybetmiştir. AK Partinin İscehisar Belediye Başkanlığına Halil Ürün’ün istediği adayı göstermediği, bu nedenle de orada bir şeylerin olduğu günlerce konuşulmuştu. Halil bindiği dalı kesiyor’ dediler.

ÇOBAN; ‘HOŞ KARŞILAMADIM, SİYASETTE OLMAMASI GEREK’

AK Parti eski Milletvekili Halil Ürün’ün sözleri tüm Türkiye’de yankılanırken, AK Partili seçmenler ve diğer ilgililer tarafından da yakışıksız bulundu. İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban Perşembe gecesi KANAL 3’te Mehmet Emin Güzbey’in Dobra Dobra programında konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘Ben o konuşmanın kaydını tam olarak dinlemedim. Ama bu şekilde konuşmak ya da para dağıtın anlamına gelecek imalarda bulunmak bile bir siyasette olmaması gereken bir şeydir’ dedi. İsminin açıklanmamasını isteyen bir AK Partili de, ‘Halil Ürün bu sözleriyle AK Partiye dinamit koymuştur. Derhal tedbirli olarak Disiplin Kuruluna sevki gereklidir. Ayrıca İscehisar’da İl Genel Meclisinde en yüksek oyu alırken, aynı seçimde neden kaybettik sorusunun cevabı için parti içi araştırma yapılmalı, sonucu da açıklanmalıdır. Halil Ürün’e AK Parti çok vefalı davranmıştır. Ama o bindiği dalı kesmektedir. Yeter artık. Düş yakamızdan Halil’ dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim