Devir protokolü ile AFSÜ’nün yaklaşık 12 bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı kullanım alanlı bir yerleşkesi olduğunu belirten AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Burada öğrenim görecek bütün öğrencilerimiz ve aileleri adına Valimiz Gökmen Çiçek’e, İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a ve devir için muvafakat veren Limak Şirketler Grubunun hayırsever yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.

288 YATAK KAPASİTELİ

Afyonkarahisar Millî Eğitim Müdürlüğü ve AFSÜ arasında imzalanan protokol ile Şuhut’ta bulunan 480 öğrenci kapasiteli, 16 derslikli okul binası ve 288 yatak kapasiteli pansiyonun bulunduğu alan, Şuhut Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) yerleşkesi olarak hizmet verecek. 8 Mayıs 2010 tarihinde Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla temeli atılan ve Limak Şirketler Grubu tarafından inşa edilen 11.910 metrekare büyüklüğündeki yerleşkede, 75 öğrenci kapasiteli bir anaokulu, bekçi kulübesi, tören alanı ve spor sahası da bulunuyor.

İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

AFSÜ’nün altyapı yatırımlarının planlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu konudaki ihtiyaçlar ve imkânlar doğrultusunda yerel paydaşlarla işbirliği yaptıklarını söyledi. Yerleşkede laboratuvarlar, iş teknik atölyesi, spor salonu, sanat derslikleri, faaliyet ve oyun odaları, kütüphane, revir, basketbol-voleybol sahası, engelli asansörü gibi özelliklerin bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Okumuş, “Şuhut’taki ‘Tıbbi Laboratuvar Teknikleri’, ‘Patoloji Laboratuvar Teknikleri’ ve ‘İlk ve Acil Yardım’ programlarında eğitim gören öğrencilerimiz, bu yerleşkeyi çok sevecek.” dedi.Boşaltılmadan önce bir süre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak hizmet veren ve imzalanan protokol ile kullanım hakkı 2031’e kadar AFSÜ’ye devredilen yerleşke, öğrencilerin ihtiyaç duyduğu akademik gereksinimlerin yanı sıra sağlık ve sosyal amaçlı da kullanılabilecek. Yerleşkedeki pansiyonun ve anaokulunun nasıl değerlendirileceği ile ilgili nihai karar ise binaların mevcut durumlarının kayıt altına alınması ve AFSÜ’nün ilgili idari birimlerinin detaylı incelemesi sonrası verilecek. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim