Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı Toplantı Salonunda basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, ülke ve Afyonkarahisar gündemine değindi. Mısırlıoğlu sözlerine, Bitlis-Tatvan kırsalında, hain terör örgütü PKK ile çıkan çatışmada şehit olan kahraman asker Jandarma Teğmen Baki Koçak, Güvenlik korucu Yücel Akı’ya ve Hatay-Kırıkhan’da feci kazada şehit olan Ulş. Uzm. Çvş. Necati Yatkak’a ve son olarak önceki gün Kuzey Irak’ta Pençe-Yıldırım harekâtında şehit olan Piyade Uzm. Çvş. Samet Şeker’e Allahtan rahmet ailesine başsağlığı dileyerek başladı.

ANKETLER KARABACAK’I GÖSTERİYORDU

Hafta sonu yapılan Güney Belediyesi seçimlerine değinen İl Başkanı Mısırlıoğlu, tüm vatandaşların gözünün Güney Kasabasında olduğu bir seçimi tamamladıklarını söyleyerek, “Seçimin galibi AK Parti değil, Erol Karabacak’tır. Seçim öncesi yapılan anketler sonucu gösteriyordu. Erol Karabacak’ın hangi partiden olursa olsun bu seçimi kazanacağı belliydi. Anketler yüzde 70 gösterirken seçim sonucunda aldığı oy yüzde 63 olmuştur. AKP’den aday olması oy oranını düşürmüştür” dedi.

HALİL ÜRÜN ÖZÜR DİLEMELİ

Seçimi kazanan AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı Adayı Erol Karabacak’ı tebrik eden Mısırlıoğlu, “İktidar tarafından olağan dışı bir seçim süreci yaşatıldı. Sanki Türkiye’nin metropolü Güney Kasabasıymış Devletimizin bütün imkânları seferber edildi. AKP tarafından Seçim rüşvetlerinin mübah sayıldığı bir seçim sürecini geride bıraktık. Seçimi kazanmak için “Gerekirse para verin, gerekirse rakı sofrası kurun” diyen insanlarımızı çok affedersiniz ite köpeğe benzeten Sayın Halil Ürün’ü buradan kınıyorum. Kendisini halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.

HER ŞEYİ MÜBAH GÖRDÜLER

Mısırlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Seçimleri kazanmak için Devletimizin bütün imkânlarını seferber ettikleri gibi Bakanlar adeta kasabaya tur düzenlediler. Yaklaşık on gün önce akaryakıta yüzde on zam yaparak piyasaları bir anda allak bullak etiler. Yapılan zam bütün ürünlere yansıtıldı. Vatandaşımızın sofrasındaki her şeye zam geldi. Yazık günah değil mi, sizin savurganlığınızın cezasını halkımız neden çekecek. Ama olsun siz Güney seçimlerini kazandınız, önemli değil.”

 >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim