Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, birçok rutinin değişmesine sebep oldu. Uzun evde kalma süreleri, özellikle büyükşehirlerde apartman hayatı yaşayanlar için hem fiziksel sağlık hem de psikoloji açısından olumsuz etkilere sebep oldu. Şehir hayatından sıkılanlar, daha ferah ve izole olan küçük yerleşim yerlerine yerleşmeye başladı. Büyük şehirlerden kırsala olan tersine göç bu bölgelerde yeni inşaat projelerinin başlamasına neden olarak sektöre hareketlilik getirdi.

YÖN VERDİK DİYEBİLİRİZ

İnşaat sektörünün online pazaryeri ve kariyer platformu Workindo CEO’su Erhan Kocabaş, yaşanan tersine göçün sektöre etkilerini  kapsamında insanların çok uzun zamandır başına gelmeyen bir sorun ile karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Şaşkınlıkla karşılanan bu sürecin özellikle teknoloji ve dijitalleşme konularında büyük gelişmeler yaşandığını kaydetti.  Evden çalışma sistemi ve toplantıların dijital ortamda yapılmaya başlanmasıyla Workindo olarak çok geleneksel olan inşaat sektöründe bu dönüşüme katkı sağlayıp yön verdiklerini ifade etti.

GÜNEY BÖLGELER REVAÇTA

Pandeminin  insanların yaşam tarzlarında da büyük değişimler yarattığını söyleyen Kocabaş, “Büyükşehirlerin yoğunluğundan ve stresinden bunalan özellikle evden de çalışabilen beyaz yaka dediğimiz kesim, ülkenin güney bölgelerini tercih etti. Ferah bir nefes alabileceği, organik beslenebilecekleri, daha minimal, yeşil alanı fazla olan, mümkünse havuzu olan müstakil, tek katlı villa tipi yapılar büyük ilgi görüyor.  Bu durumu fark eden müteahhitler bu bölgelerde yeni projeler yapmaya yöneldiler. Bu da sektöre bir canlılık getirdi'' >>ODAK HABER MERKEZİ