Özellikle Etil Alkol’ün salgın döneminde çok kullandığını hatırlatan Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tıbbi Etil Alkol’ün yarısının dışarıdan ithal edildiğini belirtti. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve ARGE çalışması yapanlara teşekkür eden Eroğlu, “Afyonkarahisar’da melas, pancar, buğday ve patates üretimi yapılıyor. Bilindiği üzere bu yıl patates üretimi çok fazla oldu. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan patatesleri Afyonkarahisar’da ve Türkiye’nin değişik illerinde dağıtılmasının talimatını verdi ve çürümeden dağıtımı gerçekleştirildi” dedi.

ÇÜRÜK PATATESLERE TALİBİZ

Tıbbi Etil Alkol Tesisinin 35 milyon TL’ye mal olacağını dikkat çeken Milletvekili Eroğlu, “Temelini hep birlikte atacağız. Tamamen yerli ve bilhassa patates fazla olduğu zamanda bunun çürüklerinden bile etil alkol üretmek mümkün. Tesisimiz çürük patateslere talip olacak. Bu gerçekten güzel bir şey. Ayrıca şeker fabrikamızda melas ve pancar var. Buğday en son düşünebileceğim husus bu bakımdan çok sevindirici bir haber. Bunun çok büyük faydası var, birincisi ithalatı tamamen önleyeceğiz. İkincisi yerli ve milli ürünleri değerlendireceğiz. Üçüncüsü ise, burada yapılacak tesisin çatılarına güneş enerji panelleri konulacak” diye konuştu.

SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ

Üniversite sanayi işbirliğini en çok Türkiye’de uygulayanın kendisi olduğunu söyleyen Eroğlu, “Ben çok araştırma merkezi kurdum. Bunun sanayiden ve kamu kurum kuruluşlarından işbirliği yaparak ortak projeler yaptık. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemizde bu konuda çok hamleci ehemmiyete sahip oda şuanda ARGE birimlerini çalıştırdı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesinin Türkiye’nin en gözde üniversitesi olacağını sözünü vermiştik. Yakında ilaç fabrikasının inşaatı bitmek üzere inşallah ona da bir seferberlik başlatıyoruz. Yani burası üretimin, ARGE’nin, araştırmanın ve geliştirmenin merkezi olacak” dedi.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

 

Editör: TE Bilisim