Çelenklerin Kocatepe Anıtına konulmasının ardından Cumhuriyet Platformu adına konuşma yapan Çağatay Göktaş, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs gününü gençlere armağan ettiğini söyleyerek, “Sizler bu emaneti en iyi şekilde koruyacaksınız. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmayacaktır. Ancak yüreğimizde taşıdığımız Atatürk ve Bayrak sevgisini, halkımızın gelişme ve refahı konusunda çalışma yapmamız için de kullanmalısıdır. Devrimci olan genç, yenilikçi ve diğer ülkelerden daha önce sezinleyebilmeli ve yenilikleri kendi halkıyla paylaşmalıdır” dedi.

Üzülerek gözlemledim

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında valiliğin düzenlediği programa katıldığını söyleyerek, eski bayramları yad ettiğini belirtti. Köksal; “Çünkü, git gide 19 Mayıslarda, 23 Nisanlarda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının yeterince yer bulamadığının ne yazık ki, üzülerek gözlemlemekteyim” dedi.

Hakları en iyi şekilde koruyoruz

Milletvekili Köksal, “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete onun tanıdığı haklarla, bazı makamlara, mevkilere gelenler, o koltuklara oturanlar öncelikle şunu çok iyi bilmeli eğer bugün o koltuklarda oturuyorlarsa, eğer bugün bu ülkede özgür bir şekilde yaşıyorlarsa, eğer bugün haklarını en iyi şekilde kullanabiliyorsa bunun baş mimarı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Zaman zaman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, onun ailesine, şahsına, maneviyatına çirkin bir şekilde dil uzatan, iftira atmaya kalkan hadsiz, çapsız, şahsiyetsiz, şerefsiz mahluklar oluyor” diye konuştu.

Kendini bilmezler

“Bu dönemde yine bu şekilde çıkıp kendini bilmez hadsiz, çapsız, beyinsiz, ahlaksız, edepsiz şahsiyetlerin saldırılarına maruz kalındı” diyen Milletvekili Köksal, “Fakat hiç kimse şunu aklından çıkarmasın siz istediğiniz kadar Mustafa Kemal Atatürk’ü karalamaya çalışın, adını tabelalardan silmeye kalkışın, törenlerde ona yeterince yer vermemeye çalışın ve ne yaparsanız yapın bu milletin kalbinden, yüreğinden Mustafa Kemal Atatürk sevgisini silmeye, söküp atmaya kimsenin gücü yetmeyecek.”

Atatürkçü olmaktan gururluyuz

Herkesin bugün birer Mustafa Kemal olduğunu belirten Milletvekili Köksal, “Onun 19 Mayıs 1919’da Anadolu’ya yaktığı bağımsızlık ateşinin o kıvılcımın atıldığı ilk gün aynı o günkü heyecanla, azimle, kararlılıkla Cumhuriyeti yıkmaya çalışanlara, emperyalistlere ve onların işbirlikçilerine karşı bir kez daha gerekirse o tokadı biz vuracağız onun askerleri olarak onun yonun da ilerleyerek devam edeceğiz. Çünkü biz Atatürkçü olmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz” dedi.

Herkes gerçeği anlamak zorunda

Milletvekili Köksal sözlerine şöyle devam etti: “Birileri çıkmış reis diye kendini çakma bir lider edinmiş bizim bir tane lideriz var oda Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeye damgasını vuran, bu ülkenin gelmiş geçmiş en devrimcisi bugün bu bayramı gençliğe armağan eden, hepimize armağan eden bu Cumhuriyeti kuran bu ülkede özgürce adam gibi insan olarak yaşamamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk herkes bu gerçeği anlamak zorundadır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim