Kandemir, yaptığı yazılı açıklamada “Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sınırları içerisinde bulunan 5067 Ada 3 Parsel numaralı arsanın  ‘Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Teknopark Ek Alanı’ başvurusunun onayı resmi gazetede yayımlandı.  Başvurusu yapılan alanın tahsisi 05 Haziran 2021 tarihli Resmî Gazetede, 4074 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile resmiyet kazandı” dedi.

ALAN SAYISI 3’E YÜKSELDİ

Kandemir, 5 Haziran 2021 tarihli 4074 Sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla ilan edilen Afyonkarahisar OSB Teknopark Ek Alanı ile Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesinin alan sayısının 3’e çıktığını belirtti. Kandemir, daha önce Afyon Kampus Teknopark ve Uşak OSB Teknopark Ek Alanlarında faaliyetlerini sürdüren Zafer Teknoparkın 3. alanı olan Afyonkarahisar OSB Teknopark Ek Alanının fiziki yapılanmasının tamamlanması ile teknoparkta faaliyet gösterecek işletmelerin devlet destekleri ve teşviklerinden faydalanmalarına imkan sağlanacağını vurguladı.

İKİ AYRI İLDE BULUNAN İLK TEKNOPARK

Zafer Teknopark’ın kuruluş süreci hakkında bilgiler veren Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. (Zafer Teknopark A.Ş.) Bakanlar Kurulunun 19.12.2015 tarih ve 29567 sayılı kararı ve Resmi Gazetede yayımlanarak, 23.03.2016 tarih ve 13540 sicil numarası ile tescil ve ilan edilerek 20.07.2016 tarihinde ilk kira sözleşmelerinin imzalanması ile faaliyetlerine başladığını ifade etti. Kandemir, “Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Türkiye’de ayrı iki ilde bulunan iki Yükseköğretim Kurumu ortaklığında kurulan ilk Teknopark olma özelliğine sahiptir. Afyon Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Afyon Kocatepe Üniversitesi, Uşak Üniversitesi ve iki ilde faaliyet gösteren 15 kamu ve özel sektörün iştirakleri ile 17 ortağı olan bir kurumdur. Zafer Teknopark A.Ş. 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında, şirket ana sözleşmesi uyarınca yönetim kurulu gözetiminde faaliyetlerini yürütmektedir” diye konuştu. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim