Vali Mustafa Tutulmaz’ın ziyaretleri kapsamında Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Orhan Sırma, Belediye Başkanları, İGM Üyeleri ve Köy Muhtarları ile birlikte ilgili Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri hazır bulundular. Sırasıyla Dinar İlçemize bağlı Eldere, Karabedir, Bağcılar ve Akpınarlı Köyleri ile Haydarlı ve Tatarlı Kasabasına ziyarette bulunan Vali Tutulmaz, yöre halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

 Makamlar gelip geçici

Ziyaretleri sırasında vatandaşlarla bir araya gelerek onların istek ve taleplerini dinleyen Vali Mustafa Tutulmaz, “Makamlar gelip geçicidir fakat bu makamların halka hizmet boyutunda önemli bir sorumluluğu vardır. Her insan bulunduğu konumu en iyi şekilde değerlendirmeli ve ardından önemli bir hizmet ve kalıcı bir eser bırakmalıdır. Şu anda da vatandaşlarımızın ayaklarına kadar gelerek en iyi hizmeti verme gayreti içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Halkımızın bize ileteceği istek, talep ve önerisi bizim için önemlidir. Bu anlamda da vatandaşlarımızın bizlere ilettiği istek ve taleplerin takipçisi olacağımı ifade ediyorum. Aynı zamanda her daim halkımızın yanında olduğumu, gönlümüzün ve kapılarımızın her zaman kendilerine açık olduğunu belirtmek isterim” dedi.

 Düğünlere silah atmayın

Düğünlerde ve eğlencelerde silah atılmasına değinen Vali Tutulmaz: “Eğlence için silah atmak tamamen ilkel bir davranıştır. Bu ilkel davranışı güvenlik birimlerimizin gayretleriyle ve çalışmalarıyla inşallah sonlandıracağız. Gereği neyse yapılacak ve artık bu gibi ilkel davranışlardan hep beraber uzaklaşacağız. Bizler bu yönde kararlıyız. Kendim de bunun takipçisi olacağım” dedi. Haydarlı ve Tatarlı Kasabaları ziyaretleri sırasında Belediye Başkanlarına ziyarette bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, kasabadaki alt yapı, üst yapı, eğitim, sağlık, spor ve ulaşım konularındaki çalışma ve yatırımlar hakkında bilgiler alırken, her iki Belediye Başkanına başarılı çalışmalarının devamını diledi.

 Hizmetin bir göstergesi

Haydarlı Belediyesi ziyaret sırasında değerlendirmede bulunan Vali Tutulmaz; “Afyonkarahisar Valisi olarak göreve başladığımın hemen akabinde bizleri ziyaret ettiler. Bizlerde programımız dahilinde bugün ziyaret etme fırsatı bulduk. Burada bir devlet hastanesinin olması ve bir lisenin bulunması normalde kasabalarda rastlanan bir durum değildir. Buraya sağlanan imkânların devletin halkına yakınlığının ve hizmetinin bir göstergesi oluyor” dedi.

 Özel İdare destekçiniz

İl Özel İdaresinin köy ve kasabaların destekçisi olduğunu hatırlatan Vali Tutulmaz; “Her ne kadar Belediyenin imkânları çerçevesinde hizmet yapılmaya çalışılsa da İl Özel İdaremiz de belediyeye sıklıkla yardımcı olmaktadır. Önemli olan burada yöre halkının daha rahat, daha huzurlu ve daha yaşanabilir ortamlarda hayatlarını devam ettirmeleridir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarca halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi. Son zamanlarda hırsızlık olaylarının arttığını hatırlatan Vali Tutulmaz; “Güvenlik güçlerimiz asayişin sağlanması ve hırsızlık konularında üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmektedir. Fakat yöre halkı olarak biraz daha duyarlı ve uyanık olmanızı tavsiye ediyoruz. Dışarıdan gelen şüpheli birini gördüğünüzde güvenlik güçlerimizle gördüklerinizi paylaşın, böylece daha güvende oluruz” dedi.

 Talepleri not aldırdı

Söğütsen Seramik Fabrikasında incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, Dinar İlçesindeki programını tamamlayıp Şuhut İlçesine bağlı Karadilli Kasabasına ziyarette bulundular. Şuhut Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı ve yöre halkı tarafından karşılanan Vali Tutulmaz, yapılan çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler alırken, yöre halkının istek ve taleplerini dinledi.