Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcılığı görevinden 2020 yılı Ekim ayı içerisinde Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı olarak atanan Jan. Albay Yılmaz Kırgel ilimizde görev yaptığı sürece adından sıkça söz ettirdi. Kuruluşunun 182. Yılını kutlayan Jandarma Teşkilatı ilimizde ise Albay Kırgel ile birbirinden önemli operasyonlara imza attı. İlimiz isminin yurt genelinde olumsuz anılmasına vesile olan devremülkçülere yönelik Jandarmanın operasyonu büyük ses getirmişti.

ALKIŞLAR JANDARMAYA

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ülke genelinde yaklaşık 7 bin kişiyi 150 milyon TL’nin üzerinde dolandıran şebeke Albay Kırgel’in yönettiği başarılı operasyonla çökertilmişti. İhsaniye İlçesinde hizmet veren 4 termal tesis sahibi çağrı merkezi kurarak tesislerde devremülkleri olan kişilere telefonlar ile ulaşarak mağdurlara devremülklerinin tapularının çıkarılması, Arap ve Avrupalı turistlere kiraya verilmek üzere teminat miktarları alıp kar payı vereceklerini söyleyip, mailorder sistemi üzerinden satış yaparak milyonlarca lira dolandırmışlardı. Jandarmanın operasyonu sonrası yakalanan şebeke üyeleri adliyeye sevk edilirken çok sayıda mağdur Jandarmaya sevgi gösterilerinde bulunarak uzun süre alkışlamışlardı.

ALBAY KIRGEL YÖNETTİ

Jandarma ekipleri devremülk dolandırıcılarından sonra büyük bir operasyona daha imza atmıştı. Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Jan. Albay Yılmaz Kırgel’in bizzat yönettiği operasyonda Jandarma Komutanlığı ekipleri kurdukları goldsirketler.net isimli internet sitesiyle çok sayıda dolandırıcılığa imza atan örgütü de çökertmişti. Suç İşlemek Amacı İle Örgüt Kurmak, Örgüt Kapsamında, Nitelikli Dolandırıcılık Suçu kapsamında İlimizde faaliyet gösteren goldsirketler.net isimli sitesine yönelik suç örgütüne üye 1’i örgüt lideri, 1’i örgüt lider yardımcısı ve 10’u çağrı merkezi çalışanı olmak üzeretoplam 12 şahsın iş yeri ve evlerine eş zamanlı operasyon yapıldı. Gözaltına alınan 12 şahıstan 11’i tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

HERYERDE ARANIYORDU

İl Jandarma Komutanlığıekipleri İstanbul Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi ve İstanbul Asliye Ceza Masası tarafından dolandırıcılık, Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Vergi Usul Kanununa Muhalefet, Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık, Küçükçekmece 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından da Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçlarından araması bulunan İ.Y. isimli şahsıda yakalayarak adalete teslim etti.

AFYON’UN HER NOKTASINDA

Jandarma güçleri ayrıca pandemi döneminde temizlik maddesi ürünlerinin taklitlerini online satan kişilere eş zamanlı operasyon düzenlemiş binlerce kilo temizlik maddesi ele geçirerek temiz bir operasyona daha imza atmıştı. 18 ilçe, 40 belde, 422 köy, ilçeye bağlı 30 mahalle, beldeye bağlı 178 mahallede, 13 bin 328 kilometrekarelik bir alanda 1161 profesyonel, 306 erbaş ve er ile emniyet ve asayiş hizmetlerini başarıyla yürüten Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ilimiz genelinde uyuşturucu satıcılarına, tarihi eser kaçakçılarına, hayvan hırsızlarına da geçit vermiyor.

>>ODAK HABER MERKEZİ