Afyonkarahisar 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ve Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den Afyonkarahisar 2. Organize Sanayi Bölgesindeki 3 milyon metrekare tarım arazisinde tahsis değişikliği yapılması konusunda taleplerini iletmişti.

MÜJDEYİ AFYON HALKI İLE PAYLAŞTI

Konunun takipçisi olacağını ve ilk toplantıda Afyonkarahisar 2. Organize Sanayi Bölgesindeki 3 milyon metrekare tarım arazisinde değişiklik yapılacağının Afyonkarahisar ziyaretinde dile getiren Bakan Pakdemirli, Ankara’ya döner dönmez, Organize Sanayi Bölgesinde tarım arazilerinde tahsis değişikliği yapıldığının müjdesini AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’ya verdi. Milletvekili Özkaya’da sosyal medya hesabından müjdeyi Afyonkarahisar halkı ile paylaştı.

ÖNEMLİ BİR SÜRECİ TAMAMLADIK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Afyonkarahisar 2. Organize Sanayi Bölgesindeki 3 milyon metrekare tarım arazisinde değişiklik yapmasının ardından açıklamalarda bulunan Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, “Afyonkarahisar’ın 2. OSB’nin Türkiye’nin ilk yeşil OSB olacağını vurgulayarak; Afyonkarahisar ve Sinanpaşa için çok önemli bir süreci daha tamamladık. Afyonkarahisar 2.OSB ve Türkiye’nin ilk Yeşil OSB’sini kuruyoruz” dedi.

BAŞKAN KARAMAN TEŞEKKÜR ETTİ

3 milyon metrekare  marjinal tarım arazisini OSB için tahsis değişikliği yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı  Ayşe Ayşin Işıkgece’ye teşekkür eden Başkan Karaman, “Bu süreçte desteklerini eksik etmeyen ve mücadele eden Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Hüsnü Serteser, AK Parti İl Başkanımız Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, İlçe Kaymakamımız Kübra Demirer, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ahmet Karakol, Veysel Tekeli, Afyonkarahisar 2. OSB Personeli Abdullah Ersöz, ve Sinanpaşa İl Genel Meclis Üyelerimize ve bu önemli projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz”  diye konuştu.

BÜYÜK AVANTAJ

Afyonkarahisar 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, geçtiğimiz günlerde Kanal 3 ekranlarında yayınlanan ve Megabilirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey’in hazırlayıp sunduğu Dobra Dobra programında şehirdeki birlik, beraberlik ve uyumun Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına da yansıdığını söyleyerek, “Bu projeye herkes sahip çıkıyor. Elimizde bir hazine var. Teşvik sistemine göre Afyon 4’üncü bölgede, Sinanpaşa ilçesi 5’inci bölgede, bu ilçe sınırlarındaki Merkez 2. OSB ise 6’ncı bölge durumunda. Bu büyük bir avantaj sağlıyor. Biz Merkez 2. OSB’yi Türkiye’de ilk kez Yeşil OSB ile taçlandıracağız” demişti. >>GÖKHAN KOCAASLAN