Açılışta partililere seslenen Babacan, ülke gündemine ve parti ilerleyişiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açılış konuşmasında Genel Başkan Babacan yoğun bir çalışma içersinde olduklarını ve kongre sürecini başlattıklarını söyledi. Türkiye’yi gezdiklerini ve tam kadro olarak sahada olduklarını vurgulayan babacan,” Teşkilatlanma sürecine devam ediyoruz sahada vatandaşlarımızı dinliyoruz” dedi.

SEDAT PEKER AÇIKLAMALARI

Suç Örgütü elebaşı olan Sedat Peker’in yapmış olduğu açıklamalarla ilgili konuşan Genel Başkan Ali Babacan, bu olayın üst düzey siyaset ve bürokrasiyi ilgilendirdiğini ancak yetkililerin ve iktidarın konuya ilişkin bir adım atmadığını, susurluk olayını örnek vererek anlattı. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a basın toplantısı esnasında gazeteciler tarafından sorulan herhangi bir partiyle ittifak yapılacak mı sorusuna,” Türkiye’deki tüm siyasi partilerle diyalog halindeyiz, ancak şu anda ittifak ya da birleşme gibi söylentiler tamamen boştur. Ne zamanki bu ülkede bir seçim kararı alınır o noktada bir ittifaklık olur mu, olmaz mı hangi partilerle nasıl bir ittifak olur o noktada değerlendiririz” dedi.

“GÜVEN KALMADI”

Basın açıklaması esnasında bir gazetecinin, “Afyon’da çok güzel yatırımlar yapıldı özellikle benim ekonomi bakanlığım dönemimde demiştiniz. Şu anki Türkiye’nin ekonomik yapısını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yanıtlayan Genel Başkan Babacan, ülke ekonomisinin en büyük sorunu olarak işsizliği gördüğünü belirtti. Genel Başkan Babacan,”İşsizlik neden bu kadar yüksek çünkü yatırımcı güveni kalmadı ülkenin niteliği bozuldu. Öngörülebilirliğin olmadığı bir ülkede yatırım olmaz. Kendi yatırımcımız başka ülkelere istihdam sağlıyor bunun sebebi güven olmaması. Biz bu güveni yeniden inşa edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

 

Editör: TE Bilisim