Programda mikro ve küçük işletmeler, finansmana erişimlerinin kısıtlı olması ve gelir azalışıyla ilgili ana sanayi kuruluşlarının malzeme, ana ürün gibi ihtiyaçlarının yerli üretimle yereldeki işgücü potansiyelinin yerinde kullanılarakbüyük şehirlere yapılan sağlıksız göçün de önüne geçeceği vurgulandı.

600 MİLYON DOLAR BÜTÇE

Konuya ilişkin Destek programı, KOSGEB, Dünya Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı - JICA tarafından yürütülen proje kapsamında 600 Milyon Amerikan Doları tutarındaki bütçe ile uygulanacağı belirtildi.Türkiye’nin ekonomi ve sanayi politikalarının temeli, katma değerli ve yüksek teknolojili imalat sanayi sektörlerinin liderlik edeceği ekonomik büyüme modeline dayalı olduğu açıklandı. Bu genel stratejiye göre, imalat sektörünün en az hasarla krizin üstesinden gelmesiyle ilgili tedbirlerin alınmasını gerektiği programda vurgulandı.

BAŞVURU YAPILACAK

Asgari prosedürle, süratli ve güvenli bir yöntemle destek verilmesi gerektiği, diğer KOSGEB destek programlarından farklı ve yeni bir destek programı uygulanacağı açıklandı. Uygunluk kriterlerini karşılayan MKİ’ler, KOSGEB’’in web tabanlı destek uygulama arayüzü olan KBS (E-devlet sistemi, Gelir İdaresi Başkanlığı, SGK, MERSİS – ESBİS ve diğer bazı veritabanlarıyla bağlantılı olan KOBİ Bilgi Sistemi) üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi. Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ’ler) başvurabileceği gibi sektör kriterleri olarak birinci bileşene, Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarındaki sektör kodları arasında İmalat sektörü, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü başvururken ikinci bileşene, 2017 ve sonrasında kurulan, Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarındaki sektör kodları arasında aşağıdaki sektörler biri bulunan imalat sektörü, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektöründekiler başvurabilecek.

>>ODAK HABER MERKEZİ