Geçtiğimiz ay Rize’nin İkizdere İlçesinde yaptığı esnaf ziyaretinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile konuşmak isteyen esnafa korumalar sert müdahale etmiş, çıkan arbede de partililer esnafa yumruklar ile saldırmış, bu duruma tepki gösteren vatandaşlar, Genel Başkan Meral Akşener’i protesto ederek karşılık vermişti. Daha sonra ise Erzurum Yakutiye İlçe Başkanı Fatih Güney esnafı yumruklamış, Gençlik Kolları Başkanı Yakut Yangel küfür ederek karşılık vermişti. 

SONRA AFYON’DA

Aradan 1 ay geçmeden Afyonkarahisar’da esnaf ziyareti için gelen Genel Başkan Meral Akşener’in programını takip eden Gazeteci Gökhan Kocaaslan, partililer tarafından önce dirseklenmiş, daha sonra ise elindeki makinesi düşürülerek kırılmıştı. İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu ise düzenlediği basın toplantısında hem “Ben görmedim, duymadım olay esnasında haberim yoktu” diyerek özür diledi hem de gazeteciyi siyasi suikast yapmakla suçlaması büyük tepkilere yol açtı.

İHA MUHABİRİNE SALDIRI

İYİ Partililerin Rize’nin İkizdere İlçesinde ve Afyonkarahisar’da yaşanan olayların ardından son olarak sahneye çıkanİYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın kaçak çiftliğinde yıkım çalışmalarını takip eden, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Uslu, korumalar tarafından darp edilerek, hastanelik edildi. Bu duruma tepki gösteren gazeteciler, “Gazetecilere yapılan bu şiddet ne kadar daha devam edecek?” dediler.

ALTUN SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İHA muhabirine yapılan çirkin saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kınadı. Fahrettin Altun, paylaşımında, “Görevi başında saldırıya uğrayan ve ağır şekilde darp edilen İHA muhabiri Mustafa Uslu’ya şifalar diliyorum. Bu barbarlığı kınıyoruz” ifadelerini kullandı. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim