Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de aşılanma oranı yaş sınırının 25’e kadar inmesiyle büyük bir hız kazandı. Özellikle Haziran ayı itibariyle ilimiz genelinde günde 14 bin kişi aşılanmaya başlandı. Şu ana kadar yurt genelinde 29 milyon 556 bin 878 birinci doz, 14 milyon 625 bin 918 doz ikinci doz olmak üzere toplam 44 milyon 182 bin 796 doz aşı yapıldı. İlimiz genelinde ise 269 bin 619 birinci doz, 137 bin 406 ikinci doz olmak üzere toplam 407 bin 25 doz aşı yapıldı. Bugün itibariyle ilimiz genelinde her gün 14 bin doz aşı yapılıyor.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLUR 

Aşılama oranının hızlandığı şu günlerde ise daha fazla kişiye ulaşmanın hesapları yapılıyor. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü Zafer Meydanı’nda aşı çadırı ve OSB’de çalışan sigortalı işçileri aşılamak için bir merkez kurdu. Köyde ki vatandaşlara daha rahat ulaşmak için ise Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde acil durumlar için bekleyen Mobil Afet Koordinasyon Merkezi TIR’ının faaliyete alınması beklenmekte. TIR’da aynı anda 30 kişinin aşı yapılabileceği öğrenildi. TIR ile birlikte hergün bir köye gidilerek vatandaşların aşılanması ve bu projenin Türkiye’ye örnek olması beklenmekte. Şu anda yurt genelinde 11 ilimizde bu TIR’lardan bulunmakta.

TIR’DA YOK YOK

AFAD Mobil Koordinasyon Merkezleri, afet ve acil durumun yaşandığı bölgede hareket edebilen bir acil durum merkezi işlevi görür. Olayın yönetilmesinde eşgüdümün sağlandığı saha ofisi olarak hizmet verir. Mobil merkezler, sistem odası, ofis alanı (işlem odası), mutfak, duş ve tuvalet olmak üzere 4  bağımsız bölümden oluşur. Merkezler, içinde aynı anda 16 personelin görev yapabileceği şekilde düzenlenmiştir. İçerisindeki modüler ofis alanıyla, masa üstü çalışmalar yapılabilir. Ofis alanında, bilgisayar, sunucu, yazıcı ve led ekranlarla ekip olarak çalışmaya imkan verir. Mobil merkezler, dış bölümünde kamera ve aydınlatma, alt bölümünde ise jeneratör barındırır.  4.5G veri aktarım sistemi ile donatılmış merkezler, V-SAT sistemi ve HF-SSB telsizle de güçlendirilmiştir.

>>ODAK HABER MERKEZİ       

Editör: TE Bilisim