Özel Bahçeşehir Koleji Kış Bahçesinde gerçekleşen mezuniyet törenine katılım pandemi kuralları çerçevesinde alındı. Bahçeşehir Koleji Kurucu Abdullah Taş törende geride kalan eğitim öğretim yılıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Taş konuşmasının başında ailelere seslenerek, “Kurumum ve tüm öğretmen arkadaşlarım adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün Ortaokulumuzun 6. Kez mezun vermesinin sevinci ve gururunu sizlerle paylaşıyoruz. Değerli Veliler bugünkü duygularınızın her zamankinden farklı olduğunu biliyorum. Emek vererek, özenle, zorluklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı yaşamlarının bu döneminde bizlere emanet ettiniz. Bizlerde tüm eğitim kadromuzla büyük bir özen ve çabayla eğitip bilgiyle donatarak bu günlere hazırladık” ifadesini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ ETKİLENDİ”

Pandemi sürecindeki zorluklardan bahseden Kurucu Müdür Abddullah Taş, “Şu son 1,5 yılda yaşadığımız pandemi süreci de hepimiz için böyle bir sürprizdi. Sizler, bizler, hepimiz bundan nasıl etkilendiysek çocuklarımızda fazlasıyla etkilendi. Bazen günlerce burnunu dahi evden dışarı çıkartamadılar, sevdiklerinin, yakınlarının hastalığını gördüler. Hatta üzülerek söylüyorum uzak ya da yakın tanıdıklarında ölüme tanık oldular. Okula gelebildikleri günlerde yaşadıkları korku ve kaygı gözlerinden okunuyordu. Buna rağmen her gün ekran karşısında 8 saat gibi zor ve meşakkatli uzaktan eğitime katlandılar. Üstelik katılım oranına bakılınca bizim çocuklarımızın tamamına yakınının derslere düzenli katılımı takdire şayandı” dedi.

TÜRKİYE DERECESİNE

Kolejin elde ettiği başarılardan söz eden Taş, “Kısa bir süre önce Konya’ da TÜBİTAK tarafından ortaokul öğrencileri için araştırma proje yarışmaları düzenlendi. Özel Bahçeşehir Kolejimizden 4 öğrenci bu yarışmaya katıldı. Yarışmada başarı gösteren, Sümeyra Arı Tarih alanında, Emir Ahmet BallıpınarBiyoloji alanında bölge birincisi oldu. Tuna Macif ve Ömer Faruk Demir Yazılım alanında bölge üçüncüsü oldu” dedi.

“DOĞRUYU SÖYLEMELİYİZ”

Kurucu Müdür Taş konuşmasının son bölümünde tekrar ailelere seslendi. Taş, “Çocuklarımıza doğruyu söylemeliyiz. Bu çocuklar 4 yıl lise ve en az 5 yıl üniversite okuyacaklardır. Üniversiteyi bitirip iş dünyaları atılmaları 2030-2040 yıllar arasında olacaktır. Bugün bilinen mesleklerin pek çoğu bu yıllarda yok olacaktır. Mekatronik, bilişim, yazılım, genetik, inevasyon gibi yeni mesleklerle karşılaşacaklardır. Sadece test çözerek o günlere bu çocukları hazırlamamız hayalden öteye gitmez. Bunların ihtiyaç duyacakları becerileri zaman kaybetmeden öğretemezsek mevcut sorunları çözmek yerine daha da derinleştirmiş oluruz” dedi.Konuşmalarının ardından öğrencilere diplomalarını Özel BahçeşehirKoleji Kurucu Müdürü Abdullah Taş, okul müdürü ve öğretmenleri tarafından verildi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim