İP İ Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensuplarına o anki görüntüyü paylaştı. Paylaşılan görüntülerde Gazeteci Gökhan Kocaaslan’ın elindeki telefonun İP Merkez İlçe Başkanlığı Basından Sorumlusu Şenol Taslak’ın gül atarken eliyle telefona vurduğu ve telefonun yere düştüğü görünüyor. Buna rağmen Afyonkarahisar’da görev yapan basın mensuplarını “Senaryo haber” yapmakla suçlayan İl Başkanı Mısırlıoğlu, özür dilemek yerine birde başta Gazeteci Gökhan Kocaaslan olmak üzere Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ve dernek başkanlarından özür bekledi. 

 

İŞİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRDÜ

İşi biraz daha şova dönüştüren İl Başkanı Mısırlıoğlu, sanki olay yaşanmamış gibi davranarak, şunları söyledi; “Görüntülerde izleyeceğiniz gibi telefonunu tek elle kullanarak görüntü almaya çalışırken başka bir vatandaşımız tarafından Genel Başkanımız Meral Akşener’e çiçek atması sırasında bir çarpmadan dolayı telefonunu düşürdüğü görülmektedir” diyerek, birde gazeteciyi hatalı çıkarması tepkilere neden oldu.

GAZETECİLER TEPKİ GÖSTERDİ

İP Merkez İlçe Başkanlığı Basından Sorumlusu Şenol Taslak ise, yapılan haberleri “Senaryo haber” olarak nitelendirerek, “Olay spontane gelişmiş ben sadece Genel Başkanımıza çiçek atarken elim deymiş, arkadan bir ses duydum ‘Abi biraz dikkat yahu’ dedi ve olay bu şekilde gerçekleşti” dedi. “Biz bu rozeti boşuna taşımıyoruz” diyen Taslak, gazetecileri suçlayarak, “Oskarlık bir haber ile bizi haysiyet cellatlığı yapmasınlar” demesi tepkiye neden oldu. Taslak’ın haysiyet cellatlığı kelimesini kullanmasının ardından Afyonkarahisar’da görev yapan bir gazeteci tepki gösterdi. Gelen tepki üzerine İP’in Basından Sorumlusu Şenol Taslak özür dilemek zorunda kaldı.  

>>ODAK HABER MERKEZİ