Mustafa Ceceli 2 Kasım 1980’de Ankara’da doğdu. Hayatını müzikle ilgilenmeye adayan Mustafa Ceceli şarkıcılığın yanı sıra aranjörlük ve albüm yapımcılığı da yapmaktadır. Müziğe olan ilgisinin ailesi tarafından fark edilmesi üzerine 6 yaşında piyano ile tanışan Ceceli daha sonra 8 yaşında TRT'de yayınlanan Köy Doktoru adlı bir dizide 13 bölüm rol aldı.UNICEF için hazırlanan "Can Suyu" adlı bir filmde oynayan Mustafa Ceceli, Lise yıllarında müziklere amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı.


DİNLEYİCİLERİ LİMON ÇİÇEKLERİYLE KARŞILADI

Üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümünü kazanan Ceceli aynı dönemde arkadaşlarının kurmuş olduğu bir grupta klavye çalmaya başladı. Ceceli’nin müzik hayatı 2003’de yapmış olduğu müzik düzenlemeleri ile daha da ün kazandı. 2007 yılında Enbe Orkestrası'nın albümünde konuk sanatçı olarak Sezen Aksu'nun Unutamam şarkısını seslendirdi.2008 yılında Ceceli "Limon Çiçekleri" isimli ilk single çalışmasıyla dinleyiciyle buluştu.

ŞARKILARI REKOR KIRDI

Kasım 2009'da kendi adını taşıyan "Mustafa Ceceli" albümünü yayımladı ve albüm MÜ-YAP'tan altın plak ödülü aldı.İkinci stüdyo albümü "Es"i ilk olarak dijital müzik platformlarda yayınladı. Albümün ismini taşıyan şarkısı dijital platformlarda tüm zamanların özellikle TTNet Müzik'te 9 milyonluk rakam ile en çok dinlenen ikinci, albümde bulunan "Sevgilim" şarkısı 7 milyon dinlenme oranıyla sekizinci sırada yer aldı. Son olarak eski eşi Sinem Ceceli ile birlikte “Küçücük Ama Dünya Kadar”isimli parça da oğulları Arın'a hediye olarak düet yapan Ceceli çiftinin söylediği bu şarkı, Ravi İncigözün Arın’a hediyesidir. >>>ODAK HABER MERKEZİ