TED Afyon Koleji 2020-2021 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 12. Sınıf öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. TED Afyon Koleji bahçesinde pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirilen mezuniyet töreninde mezun olan öğrenciler, öğretmenler ve öğrenci velileri büyük mutluluk ve gururu bir arada yaşadı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Düzenlenen mezuniyet törenine Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Milli Müdürü Metin Yalçın, Şuhut Kaymakamı Erkan Kaçmaz, TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Bodur, Mehmet Özkal, Megabirlik Medya Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Emin Güzbey, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

ESER OLARAK KARŞIMIZDA DURUYOR

Öğrencilerin tören alanına kortej girişi ile başlayan mezuniyet töreni, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Semih Binici,  “Bugün burası dışarıdan bakıldığında bir lisenin sıradan bir mezuniyet töreniymiş gibi olabilir. Ama burada bir yıllık geçmiş değil, bir tarih var. Bu tarih dayandığı ciddi bağımsızlık tarihi kavramı ile kurulmuş bir eğitim anlayışının yeniden işası ile ilgili ciddi bir girişim, çok ciddi bir eser olarak karşımızda duruyor” dedi.

MEZUN OLMAK İZAM SAHİBİ OLMAK DEMEKTİR

“Bu durum Türkiye için olduğu kadar Dünya için hususi bir mana taşıyor” diyen Binici, “Çünkü eğitim kavramı da kendi içerisinde bir tekamül yaşıyor. Bu tekamülün hem küresel hem milli manada sürekli yorumlanması icap ediyor. İşte bugünkü mezuniyet törenimiz, bugünkü mezunlarımız aslında bunun çok ciddi timsalidir. Fakat mezun kelimesi çok da fazla üzerinde durulmaması gereken bir kelimedir. Çünkü hiçbir zaman mezun olmanın söz konusu olmadığı bir dünyada yaşıyoruz ve mezun olmak aslında izam sahibi olmak demektir” diye konuştu.

PANDEMİ GERÇEĞİNİ KABUL ETMEMİZ LAZIM

İzamla mezun olmayı garanti altına almanın çok önemli göründüğünü belirten Binici, “Bu içinde bulunduğumuz olağan dışı şartların başlangıç nedeni olan Covid-19 salgını her konuşmamızın da önemli konularından biri haline geldi. Günümüzü ve gündemimizi belirleyen pandemi gerçeğini artık kabul ederek, lider bir eğitim kurumu olarak bir yandan virüsle mücadele eden çalışmaların önünü açacak gençlerimizin bir yandan da riskleri iyi değerlendirerek elimizden gelenin en iyisi ile her türlü önlemi alarak hayatın canlılığını kaybetmemiz gerektiğini inanıyorum.

ARTIK FARK YARATACAKSINIZ

Öğrencilere seslenen Binici sözlerine şöyle devam etti: “Bugünden sonra sizlere sevgili mezunlarımız diye hitap edeceğiz. Bu 4 yılın her bir anının her şeye rağmen sizler için olduğu kadar öğretmenlerimiz için değerli anlamlı ve eğitici olduğunu bilmenizi isterim. Bilgi dolu enerji dolu başarılı gençler olarak geldiğiniz bu seçkin kurumdan daha olgun, daha bilgili, özgüveni yüksek birer TED’li olarak ayrılacaksınız. Gittiğiniz her yerde içinde yer aldığınız durumda farklı olacaksınız, fark yaratacaksınız. Bu okula geldiğinizde henüz bilmiyordunuz ise bilim ürete bilmek için farklılıkların farkındalığını ne kadar önemli olduğunu öğrenmenin her ortamda karşımızdakini dinlemekten geçtiğini farklı seslere kulak tıkamamız gerektiğini artık biliyorsunuz” dedi.

>>ODAK HABER MERKEZİ