TED Afyon Koleji Müdürü Muhittin Özaşkın, ilk olarak öğrenci velilere seslenerek, 18 yıldır çocuklarının peşinden gittiklerini söyleyerek, “Çocuklarınızı 18 yıldır büyük emeklerle, büyüttünüz okuttunuz.  İlkokul bitti, ortaokul bitti, lise bitti. Hele bu yıl pandemi ile beraber çok zorlu geçti. Ben sizin çektiğiniz sıkıntıları çok iyi biliyorum. Allah sizden razı olsun. Emekleriniz yağlı olsun diyorum. Şimdi çocukların uçma zamanı geldi. Artık yatakları boş kalacak. Sofradaki yerleri boş kalacak. Önümüzdeki birkaç ay sonra üniversitelere gidecekler. Önce sık sık gelecekler, sonra ayda bir gelecekler, sonra telefonla arayacaklar. Böyle bir gün sizi bekliyor” dedi.  

ZORLU BİR SÜRECİ GERİDE BIRAKTIK

Öğretmenlere seslenen Özaşkın, TED Afyon Koleji denince akla bir marka değerimiz geliyor. Atatürk’ün kurduğu dernek ve onun peşinden gelen bir okul ilimizdeki marka değeri, böyle bir marka değeri ama ilimizde marka değerimiz kadromuz. Ben bu okuldaki bu düzen, disiplin, başarıyı kadroya borçluyum. Öğretmen arkadaşlarımız ile birlikte varız, ekibimiz olduğu için varız diyorum. Ancak pandemi döneminde çok sıkıntılı günler geçirdik. Yeri geldi okullar açıldı, yeri geldi okullar kapandı. Uzaktan online eğitim derken öğretmen arkadaşlarımız yeri geldi Milli Eğitim ile ilişkilerimizin açıldığını ifade ederek, zorlu bir süreci geride bıraktık” diye konuştu.

GÜZEL BAŞARI ELDE EDECEĞİZ

LGS’de güzel başarı sağladıklarına inandıklarını vurgulayan Özaşkın, “YKS sınavında inşallah iyi sonuçlar alacağız. Aldığımız sonuçlara göre güzel şeyler olacak. Öğretmen arkadaşlara bundan dolayı teşekkür ediyorum. Böyle bir ekiple birlikte olmak bize gerçekten mutluluk veriyor. Hazır yeri gelmişken öğrencilerimi de bir şeyler söylemek istiyorum. 4 yıllık birlikteliğimiz bitti. Zaman zaman kızdım. Öğrencilerim beni tanıyor ben çok bağıran birisiyim. Eski öğrencilerim eski halimi bilirler daha çok bağırırdım. O zamanlar daha ağır cezalar da vardı. Affetmiyorduk. Şimdi yumuşak halimiz. Ama koridora çıktığım zaman çok bağırıyorum. Öğrenci beni görmüyor ama korkuyordu” dedi.

AMACIMIZ SİZLERİ İYİ YETİŞTİRMEK

Zaman zaman ağlayan öğrencilerin çıktığını ifade eden Özaşkın duygularını şöyle ifade etti;

“Niye ağladın diyordum?  Hiçbir şey söylemiyordu. Yani böyle bir karizmamız oluşmuş. Bu şekilde eskiden kızdık bağırdık. Cezalandırdık, zaman zaman sevdik, tebrik ettik. Şunu iyi bilin ki kızmışsak bunu sebebi sizleri daha iyi yetiştirme isteğimizdir. Bunu anlıyorsunuz, yüreğimizi anlıyorsunuz. Ben ona inanıyorum.  Eğer tebrik etmişsek, aferin demişsek, kucaklamışsak hak ettiğiniz içindir. Bunun anlamını daha sonra daha iyi anlayacaksınız. Atalar da böyledir zaten zaman zaman kızarlar ama çocuklar yıllar sonra onun kıymetin kavrarlar. Amacımız budur. Sizleri iyi yetiştirmek istiyoruz.”

DOĞRU KARARLAR VERİN

4 yıl boyunca öğrencileri ile güzel bir bağ, güzel bir hukuk geçirdiğini söyleyen Özaşkın, “Artık ben sizlere önünüzdeki hayatta başarılar diliyorum. Sadece şunu söylüyorum; bundan sonra vicdanınızla başbaşasınız. Başınızda aileniz vardı. Aileniz sizi kontrol ediyordu. Biz vardık biz kontrol ediyor. Bundan sonraki süreçte siz ve vicdanınız var. Ve bir de Allah’ınız var. Ben sizi vicdanınıza emanet ediyorum. Bundan sonra alacağınız kararlarda, konuşmalarınızda seçimlerinizde ailenizden aldığınız terbiyeyi, okuldan aldığınız terbiyeyi asla unutmayın.  Doğru kararlar verin” dedi. 

BAHTINIZ AÇIK OLSUN

TED Afyon Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Enis Arabacı’nın sözlerini hatırlatan Özaşkın, “Yönetim Kurulu Başkanımız bu okulu ilk devraldığımız zaman bir şey demişti. Ben bir daha hatırlatmış oluyorum. “Bu okulu almaktaki ana amacımız para kazanmak ekonomi değil. Doğru insanlar yetiştirmek istiyorum” dedi. Zaten Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Yani başarılı insan yetişiyor her zaman. Yani sizden istediğimiz doğru ve güzel insanlar olmanız başarılı olmanız. Bu ülkeye hizmet etmeniz. Bahtınız açık olsun diyorum” dedi. >>ODAK HABR MERKEZİ