Bu sene 310 mezun veren SBF’de pandemi koşulları sebebiyle sadece aşısını olmuş Hemşirelik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mezunlarının katıldığı törende AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar ve Prof. Dr. Adem Aslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit, AFSÜ Genel Sekreteri Kutay Erşen, daire başkanları, fakültenin öğretim elemanları, öğrencileri, idari personeli ve mezun yakınları hazır bulundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan törende bir konuşma yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Ertekin, dört yıllık lisans eğitimine Afyon Sağlık Yüksekokulu adıyla 1997-1998 akademik yılında başlayan okullarının, 18 Mayıs 2018 tarihinde AFSÜ’nün kurulmasıyla Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştüğünü söyledi.

YENİLİKLERE AÇIK OLUN

Prof. Dr. Ertekin sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlığın Üniversitesi AFSÜ’nün güçlü bir eğitim kadrosuna sahip olan Sağlık Bilimleri Fakültesinin öğrencileri, Covid-19 pandemisi sürecinde de nitelikli bir eğitim almış olup yeterli donanıma sahip bir şekilde mezun olmaktadır. Sevgili mezunlarımız. Fakültemizden mezun olduğunuzda sadece diploma almıyorsunuz, kendi alanlarınızda çağın gerekleri doğrultusunda uzmanlaştığınız kadar, entelektüel birikimi olan, hayatın her aşamasına dokunan duyarlı ve sosyal bireyler olarak da mezun oluyorsunuz. Üzerinizde emeği olan ailelerinize ve öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyor; yeni bir yaşamın başlangıcında olan sizlere dürüst, adil, yeniliklere açık, mutlu, sağlıklı ve başarılı bir gelecek diliyorum.”

REKTÖR OKUMUŞ TEBRİK ETTİ

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş da yaptığı konuşmada yeni mezunları, onların yetişmesi için özverili çalışmalar yürüten öğretim elemanlarını ve evlatlarının yetişmesi için yaptıkları fedakârlıklardan dolayı da değerli ailelerini tebrik ederek mezunlara kariyerlerinde başarılar diledi. Prof. Dr. Okumuş: “Birçok zorluğa katlanarak yükseköğretimden mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz” dedi. Mezuniyet töreni, halk oyunları ekibinin gösterisi, bölümlerini ilk üç dereceyle bitiren öğrencilere belge verilmesi ve mezunların mesleki yeminlerini yapmasının ardından kep atması ile sona erdi.

>>ODAK HABER MERKEZİ