Gizem: Nezahatcim merhaba. Odak Gazetesinin magazin bölümüne hoş geldin. İlk konuğumuz sensin. Öncelikle seni Odak Gazetesi izleyicilerine tanıtabilir miyiz? Nezahat kim?

Nezahat: Beni bu programda ağırladığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Gizemcim seni de tekrardan burada görmek çok güzel. Nezahat Keser, 1998 yılında Afyonkarahisar’da doğmuş biri olarak ailenin en büyük çocuğuyum.

Gizem: Yalnız Nezahatcim yaşını hiç göstermiyorsun.

Nezahat: Ben sporcuyum. Spor hayatıma judo ile başladım ve bunu da zaten kollarımdaki izlerden görüyorsunuz. Judoda birçok derecem oldu.  Küçük bir kaza geçirdim sırtımdan. Daha sonra kafes dövüşü, bilek güreşi, boks olarak devam etti bu spor hayatım.

Gizem: Erkekler korkun, hepsini biz yaparız kafasındasınız

Nezahat: Erkek gücü ile kadın gücü bir değil ama çok erkek dövdüm yine de. Her şey konuşarak çözülebilir. Zaten spor şiddet için değil, sağlık içindir. Bunu tüm sporcu arkadaşlarıma özellikle belirtiyorum. Bu sıralar dövüşten çekildim ve aktif olarak futbol hakemliği yapıyorum. Pandemiden dolayı spor camiasından uzak kaldık. Gözlemci Ramazan Hocamız vardı. Kendisini koronadan dolayı kaybettik. Buradan ailesine sabırlar diliyorum. Ramazan hocanın bize kattığı birçok şey oldu. Şu illetten bir an önce kurtulalım ve maçlar başlasın artık.

Gizem: Pandemi döneminde Covid hastalığı geçirdin mi?

Nezahat: İlk başlarda dışarıya çıkmadım. Bu hastalık bağışıklık sistemi ile de alakalı. Sokağa çıktığım zaman hep maske taktım. Aile büyüklerinin tavsiye ettiği organik ürünleri içtim. Ama hiç test olmadım öyle bir duruma düşmedim. Ailem bulaşmaması için bütün önlemleri aldım.

Gizem: Kadın hakem olarak maça çıktığın zaman, sahada futbolcuların sana verdiği tepki nasıl oluyor.

Nezahat: Sahaya çıkınca kraliçe gibi hissediyorum. Ben takıma nasıl yaklaşıyorsam onlarda bana öyle yaklaşıyor.  Takımı en güzel şekilde temsil etmeye çalışıyorum.

Gizem: Peki taraftarların tepkisi ne oluyor?

Nezahat: OOO Kadın hakem ne anlar futboldan diyorlar. Ama maç bitince çok güzel maç yönettiniz diye gelip tebrik ediyorlar.

Gizem: Çok merak ediyorum ofsayt ne demek?

Nezahat: Hem aktif ofsayt hem de pasif ofsayt var. Top ayağınla temas ederse aktif, eğer etmezse pasif ofsayttır. Ama Gizemcim ben ofsaytı sana daha sonra anlatayım.

Gizem: Gerçekten çok merak ediyorum futbol hakemliğine nasıl başladın, o ilk adımı nasıl attın.

Nezahat: Darbe olayından önce askeri okul isteğim vardı. Benim hayalim bir subay olmaktı. Bu olaydan dolayı adım yapılmadı. Bende ara vermek zorunda kaldım bu yüzden. Daha sonra amcam çok destek verdi. Amcama futbolun nasıl bir şey olduğunu sordum. Futboldan ne anladığını merak ettim.

Gizem: Amcacım selamlar.

Nezahat: Futbolu ve hakemliği çok sevdim. O sahada tüm taraftarlarla beraber, herkes dahil olmak üzere her yeri kontrol ediyorsun. Zor olduğunu biliyordum. Sınavlara girdim ve kazandım.

Gizem: Futbolun haricinde emlak sektörü ile ilgileniyorsun. Bununla ilgili neler söylemek istersin.

Nezahat: Emlak sektöründe rahat olmak çok önemlidir. Zaten parası olan ev alıyor.

Gizem: Nezahat, sana şok bir sorum var hazır mısın? Pandemi sürecinde emlak sektörüne yatırım yapmak isteyenler nelere dikkat etmeli?

Nezahat: Öncelikle tapuyu alırsın. Birinden ev, arsa, tarla alırken sözleşme yapmak çok önemli. Emlak alım satım sözleşmesi mutlaka yapılmalı. Kimi emlakçılar yeterlilik belgesi olmadan emlakçılık yapıyor ve çoğu insan bundan dolayı çok mağdur. Emlakçıların belgelerine çok dikkat etmeliyiz. Elimizde sağlam bir belge olmalı.

Gizem: Dijital ortamda emlak ile ilgili nelere dikkat edilmeli?

Nezahat: Araba, evlik, yazlık gibi birçok alım- satım yapılıyor bazı sitelerde. Dijitalde dolandırıcılığa çok dikkat edilmeli. Dolandırıcılar telesekreterden arıyorlar ve ağlarına mağdurları düşürüyorlar. Uyarılara rağmen hala anlamayanlar var. İnsanların gözü açılmalı bunlara karşı.

Gizem: Peki bundan sonraki süreçte hangi anlamda olursa olsun kendini nerede görüyorsun?

Nezahat: Ben Afyon’da siyaset anlamında da aktiftim. Pandemiden dolayı pasif düştüm. Pandemi çıksın gitsin artık. Kendimi spor hayatımda ileride hakemlikte daha başarılı noktalarda görmek isterim. Benim bir lafım vardır. Hiçbir zaman pes etmeyin.

Gizem: Nezahatcim hem futbol alanında hem de emlak sektörü ile ilgili verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Bundan sonra görüşmek üzere?

Nezahat: Görüşmek üzere!

Gizem AKTAŞ/ Özel HABER