AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programında partililere seslendi. İlk olarak konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, Kurban Bayramının hayırlara vesile olmasını dileyerek şunları söyledi: “Kestiğimiz kurbanların Allah katında makbul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Türk beklenendir. Bunu bizzat Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı olan Dr. Burhan İşleyen hocamız anlattı. Kendisinin de bunu yaşayanlardan dinlediğini öğrendik. Orta Afrika ülkelerinden birine Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri oraya gittiklerinde tertemiz bir camii görüyorlar. Camii içerisinde bembeyaz bir kıyafet içerisinde siyahî bir Afrikalı ile karşılaşıyorlar. ‘Selamünaleyküm biz Türkiye’den geldik, kurban organizasyonu yapacağız” ifadelerini kullandı

DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Milletvekili Yurdunuseven sözlerine şöyle devam etti: “Kim ihtiyaç sahibi fakirse bize bu organizasyonda yardımcı olun.’  diyorlar. Afrikalı, ‘Önce bir durun siz Türkiye’den mi geldiniz. Öyleyse kurban işin hallederiz. Recep Tayyip Erdoğan ne yapıyor durum nedir?’ diye soruyor. Bakınız biz Türkiye olarak Afrika’da da varız, elhamdülillah Orta Asya’da da varız. Ortadoğu’da da varız. Avrupa’da da varız. Biz Türkiye olarak her yerde varız. Çok şükür ki mazlum milletlerin beklediği bir milletiz. Bizler umut bekleyenlerin umudu olan bir milletiz. İnşallah 2023 yılı seçiminde güzel bir sonuç alarak akabinde 2024 yılı yerel seçimlerinde Belediyelerimizi geri alarak daha güzel işlere imza atacağız.”

ECEVİT KATILMAK DURUMUNDA KALDI

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, Allah’tan nice kurban bayramlarına sağlık, afiyet, bereket içerisinde kavuşmayı diledi. Özkaya şunları kaydetti: “20 Temmuz 1974 tarihinde malumdur Kıbrıs Barış Harekâtının yıldönümüdür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde kalabalık bir heyet Kıbrıs’a gitti. Kıbrıs’ta Yunan-Rum ve Enosis’le birleşme hareketlerine başlaması sonucu 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Ordusu rahmetli Erbakan Hocanın yiğitlik ve cesaretiyle Kıbrıs’a çıkartmayı yaptı. Ecevit’te buna katılmak durumunda kaldı. Allah’a hamd olsun orada ki zulüm çözüldü. Yıllardır iki devleti Kıbrıs konusu oldu. Bunun işlemeyeceği anlaşılınca Sayın Cumhurbaşkanımız Kıbrıs’ta bir şey söyledi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesini de Meclis makamını da Kıbrıs’ta yapacağımızı ifade etti. Hemen baktım ki ‘Türkiye orada inşaat yapacak, bina yapacak v.s yorumları yapıldı” dedi

CUMHURBAŞKANIMIZ HAYKIRIYOR

“Eğer siz müstakil bir devlet olacaksanız mutlaka bu devletin bir Cumhurbaşkanlığı, bir parlamentosu, bir mekânı olacak” diyen Milletvekili Özkaya; “Günümüzün Cumhurbaşkanlığı binası İngiliz döneminde ki sömürge Valisinin makamıdır. Dolayısıyla o sömürge ruhunu, sömürge anıtını, sömürgenin izlerini değiştiren, dönüştüren müstakil bir devletin külliyesi, yönetim merkezini, parlamentosunu oluşturan bir yapıyı orada kurmamız lazımdır. Artık bütün dünyaya Sayın Cumhurbaşkanımızın haykırdığı gibi Kıbrıs müstakil bir devlettir. Bundan sonra bunu tanıtmakta hepimizin görevidir dememiz gerekiyor ve inşallah süreçte oraya gidecektir.”

GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEK

Bayramlaşma programının son konuşmasını Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi AK Parti Milletvekili Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yaptı. Covid-19 küresel salgınından en kısa sürede tamamen kurtulmak için temizlik, maske ve mesafeye özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu şöyle konuştu: “Fevkalade mutluyuz çünkü insanlarımızı, partimizin teşkilat mensuplarını gerçekten özledik. Allah hepimizi iki cihanda aziz eylesin, firdevs cennetinde buluşmayı nasip etsin. Hep birlikte bu salgından kurtulmak için dua edelim. Malum arife ve bayram günleri bugünler duaların kabul olduğu makbul günlerdir. Bayram günleri ve geceleri duaların kabul olduğu günlerdir. Dolayısıyla birbirimize mutlaka dua edelim. AK Parti gerçekten Türkiye’ye çok büyük hizmetler yaptı. AK Parti’den önce Türkiye IMF’nin yönettiği bir ülkeydi. Belki tarihimizde ki en güçlü dönemi yaşıyoruz. Küresel salgına rağmen Türkiye daha da güçleniyor güçlenmeye de devam edecek.”