Açık kalp ameliyatı olmaktan korktuğu için önüne geçen hiçbir ameliyat fırsatını değerlendiremeyen 81 yaşındaki İsmet Durmuş’un bu sorununa Cengiz Köksal çare oldu. Kendini Köksal’ın ellerine teslim ederek minik bir kesiden yapılan ameliyat tekniği ile hayatı değişen Durmuş, doktoruna gösterdiği çabaları için teşekkür etti.

HASTANIN KORKUSUNU ALT ETTİ

Açık kalp ameliyat olma korkusundan dolayı hastanın ailesi doktor arayışına başladı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Prof. Dr. Cengiz Köksal'a yoğun uğraşlar sonucu ulaşan hasta yakınları, dertlerine bir çare bulunmasını istedi. Doktor Köksal, kalp kapak tamirinde çok fazla tecrübesi olduğu için, bu zor ameliyatı göğüs kafesini açmadan 3 santimlik bir kesiden yapabileceğini söyleyerek İsmet Durmuş’u ikna etti. Gerçekleştirilen kalp ameliyatı ile iki kalp kapağı tamir edildi, akciğerlerinde oluşan yüksek basınç da bu başarılı operasyon sayesinde normale döndü.

TORUN HASRETİ ÇEKTİ

Hastasının ciddi anlamda kalp yetmezliği olduğuna değinen Doktor Köksal, İsmet Durmuş’un taburcu olma sürecinde torun hasreti çektiğini belirtti. Köksal; “İki kapağını tamir ettik ve ameliyattan sonra üçüncü gün 'Ben taburcu olmak, torunlarımı görmek istiyorum' dedi. Ayaklarındaki şişlikler, nefes darlığı geçti. Akciğer basıncı çok yüksekti o normale döndü. Göğüs kafesi açılmadığı ve koltuk altından ameliyat edildiği için de daha hızlı iyileşti" ifadelerini kullandı.

AMELİYAT DERDİNE ÇARE OLDU

Babasının şikâyetlerinin iki ay önce başladığını anlatan Mehmet Durmuş, yoğun bir öksürükle ilk belirtilerin çıktığını ve gittikçe kötüleşmesi üzerine onu doktora götürdüklerini söyledi.  Altı torun sahibi İsmet Durmuş açık ameliyattan çok korktuğu için ameliyat olmak istemediğini belirterek; "Kendimi keserim gene olmam dedim. Ellerim ayaklarım şişti hep, hareket bile edemiyordum. Allah razı olsun, ameliyat sayesinde bitti hepsi. Şimdi araba da sürerim, kamyon da sürerim. 15 yaşında delikanlı gibiyim" dedi.  >>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim