Vali Gökmen Çiçek ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek elele vererek şehre hizmet etmeye devam ediyor. Vali Çiçek ile Başkan Zeybek’in büyük uyum ve uğraşları sonrası büyük bir değişime uğrayan Ayazini Köyü, Frig Vadisi ve Emre Gölü şimdiden komşularımızı kıskandırmaya başladı. 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla biraraya gelen Vali Gökmen Çiçek’in burada yaptığı açıklamalarda Eskişehir’de büyük ses getirdi.

FRİG VADİSİNİ KAPTIRDIK

Eskişehir’de yayın yapan Gazeteci-Yazarlardan Deniz Çağlar Fırat ile Bülent Özyazıcı Frig Vadisi’ni kaleme aldılar. “Geçmiş olsun Eskişehir, Frig Vadisini de kaçırdık!” başlığı ile köşe yazısı yazan Deniz Çağlar Fırat, Frig Vadisi’nin ilimiz sınırları içerisinde gerçekleşen değişimi gözler önüne serdi. Vali Çiçek’in Basın Bayramında gazetecilere yaptığı, “Frig Vadisi’nin Afyonkarahisar’daki kalbi olarak nitelendirilen Ayazini köyüne bayramın ikinci gününde sadece 1. 650 araç giriş yaptı. Balon turizmine açılan Frig Vadisi’ndeki Emre Gölü’ne de 3 bin kişi geldi. Frig Vadisi’nin canlanması, balon turizminin başlaması, buradaki tarihi turistik değerlerin artmasının bunda etkisi büyük oldu. Belediyemiz gastronomi noktasında ciddi bir tanıtım yaptı, onların etkisi oldu” açıklamasını köşesine taşıyan Fırat’ın, “Hadi geçmiş olsun Eskişehir, nasıl ki yıllar önce termal turizmi Afyon’a kaptırdıysak Frig vadisini kaptırmış olduk” ifadesini kullanması gözlerden kaçmadı.

VALİ ÇİÇEK ÖNEM VERİYOR

Gazeteci-Yazar Bülent Özyazıcı’da Frig Vadisi başlığı ile bir köşe yazısı kaleme aldı. Frig Vadisi’ne yıllardır gereken önemin verilmediğini yazısında belirten Özyazıcı, “Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek bu alana ayrı bir önem veriyor ve çok sayıda çalışma yürütüyor. Afyonkarahisar’ın Gazlıgöl havzasında otel ve termal tesislerde ki doluluk oranlarının yüzde 100’lere ulaşması, özellikle son yıllarda ön plana çıkan Frig Vadisi’nin yıldızının parlamasında büyük katkısı oluyor” ifadelerini kullandı.  >>>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim