Afyonkarahisar’da yaşayan 17 yaşındaki Emre. Ö., ile aynı yaştaki arkadaşı Hüseyin T., Antalya’ya gitmek için plan yaptı. Geçtiğimiz hafta Antalya’ya tatile giden iki arkadaş yüzmek için Konyaaltı Plajını tercih etti. Gün boyunca sahilde güzel vakit geçiren Emre Ö. İle Hüseyin T. gece saatlerinde tekrar denize girmek istedi. Denizde uzun süre yüzmeye devam eden iki arkadaş kıyıdan uzaklaşınca bir anda çırpınmaya başladı.

İLK MÜDAHALE OLAY YERİNDE YAPILDI

Gençlerin suda çırpındığını gören vatandaşlar hemen yardıma koşarken, diğer taraftan da 112 Acil servis ekiplerine haber verdi. Vatandaşların uzun uğraşları sonucunda gençler baygın bir şekilde sudan çıkarılırken, ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ambulansla iki farklı hastaneye kaldırılan gençlerden Emre Ö., yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hüseyin T.’nin ise tedavisine devam ediliyor.

TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan hayatını kaybeden 17 yaşındaki Emre Ö.’nün cansız bedeni yapılan işlemlerin ardından memleketi Afyonkarahisar’a getirildi. Evinde alınan helalliğin ardından genç, Ataköy Camiinde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Denizde boğularak hayatını kaybeden gencin ailesi ve arkadaşları büyük üzüntü yaşadı.  >>GÖKHAN KOCAASLAN