Çıkan yangınlarla birlikte binlerce hektar ormanlık alan küle dönerken, onlarca masum canlı küle dönerek yaşamını yitirdi. Son açıklanan verilere göre 5 kişinin evlerinden çıkamayarak can vermesi üzerine yakınları sinir krizi geçirdi. Adana, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Antalya'daki yangınların ardından farklı bölgelerde yangın haberleri gelmeye devam ediyor. THK’nın yangın söndürme uçaklarını kullanmaması ama komşu ülkelerden kiralık uçakların gelmesi ise gündeme bomba gibi oturdu.

TÜRKİYE KAVRULUYOR

Yapılan araştırmalar neticesinde sabotaj ihtimalinin daha çok güçlendiğini söyleyen yetkililer, arama kurtarma çalışmalarının ve konuyla ilgili detaylı bilgilerin toplanarak inceleneceğini belirttiler. 2 günde 58 orman yangınının çıkması sabotaj şüphelerini güçlendiririrken gözler daha önceki zamanlarda yapılan kundaklamanın faili bölücü terör örgütü PKK'ya çevrildi. Manavgat’ta çıkan yangının saatteki hızı 80 kilometreye varırken rüzgârın da şiddetli esmesi ile alevlerin boyu 40 metreye kadar ulaştı.

BİZİM UÇAKLARIMIZ NEDEN HAVALANMADI

Çıkan yangınlarda ormanlarda yaşayan masum canlılar can verirken, tek geçim kaynağı hayvancılık ve seracılık olan vatandaş ise fenalık geçirdi. AFAD yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yangından 138 kişinin etkilendiği ve 58 kişinin de tedavi sürecinin devam edildiği belirtildi. THK’nın yangın söndürme uçaklarını kullanmaması ama komşu ülkelerden kiralık uçakların gelmesi ise gündeme bomba gibi oturdu. Söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 960 personel, 192 arazöz 19 helikopter, 30 iş makinesi ve 30 su ikmal aracı kullanıldığının bu sayının daha çok artması gerektiğini söyleyen yetkililer, yakınlarını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dilediler.

YAKTIĞINIZ GİBİ YANIN

Çıkan yangınların dün birden etkisini gösteren poyraz yüzünden daha çok yayıldığı ancak bugünkü hava durumuna bakıldığında yangınların tamamının söndürülme ihtimali olduğu da belirtildi. Yurttaki yangınların aynı anda farklı noktalarda çıkması üzerine gözler kendilerine "Ateşin Çocukları" adını takıp sayısız kundaklama yapan bölücü terör örgütü PKK'ya çevrildi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çıkan yangınların ardından açıklama yaptı. Gül; “Cennet vatanımızda çıkan yangınların kaynağı ve sebebi başsavcılıklar tarafından her yönüyle araştırılmaktadır. Bütün ihtimaller titizlikle inceleniyor, ilgili tüm kurumlarca gerekli adımlar hassasiyetle atılıyor" ifadesini kullandı. >>ODAK HABER MERKEZİ