Ülke genelinde devam yangınlara Afyonkarahisar Belediyesi ve İlçe Belediyelerinden destek yağıyor. Afyon Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangına itfaiye aracı ve ekip desteğinde bulunurken Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatı doğrultusunda Belediyeye bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri ise Mersin’de devam eden orman yangınlarına desteğe gönderildi.

SİNANPAŞA MERSİN’E KOŞTU

Sinanpaşa Belediyesinden de yangın yerlerine müdahale gecikmedi. Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman’ın talimatıyla Belediye’ye bağlı İtfaiye Amirliği Ekiplerinden 1 itfaiye 3 personel dün akşam 19:00 saatinde yola çıkarak gece ulaştığı Mersin ilinde İl Afet Müdürlüğü kordinesinde yangın müdahale sahasında  yangın söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu.

BAŞKAN SARI’DAN MAĞDURLARA DESTEK

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı Manavgat’ta yangından dolayı mağdur olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Kampanyada vatandaşlara verilmek üzere kuru gıda kolisi, hazır su, çocuk maması gibi ihtiyaç kolileri hazırlayacağını duyurdu. Yardım kampanyası kapsamında  birçok vatandaşta kendi imkanlarıyla erzak kolisi hazırlayarak kampanyaya destek verdi. 

 >>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim