Şehir merkezine kurulacak olan EDS Nisan ayında Belediye meclisinde gündem olmuştu. Yapılacak sistemle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gerekli işlemler yapılarak izinlerin alındığı belirtildi. Başkan Zeybek 4 ayrı noktada bu sistemlerin kurulacağını meclis üyeleriyle paylaşırken ihalenin ağustos ayı içerisinde yapılacağı bilgisini verdi.

EDS GÜZERGÂHLARI

İhale sonrasında EDS cihazlarının yerleştirileceği hız koridorları Doğa koleji otogar geliş güzergâhı, Battalgazi otogar geliş güzergâhı, polis okulu ANS Kavşağı geliş güzergâhı, Veterinerlik Fakültesi geliş güzergâhı olarak belirlendi.

PARK İHLALİ KONTROL NOKTALARI

Elektronik Denetim Sistemlerine ek olarak şehir merkezinde belirli noktalara park ihlallerinin önüne geçmek için düzenli kontrol yapılacağı açıklandı. Park İhlalleri Millet Caddesi Vilayet Kavşağı ile Bedesten Kavşağı arası, Bedesten Kavşağı içi, Birlik Caddesi Havutçu Sokak Kavşağı ile Vilayet Sokak Kavşağı arası, Birlik Caddesi Dervişpaşa Kavşağı ile 3. Kaya Sokak Kavşağı arası ve Kadın Ana Caddesinde Birlik Caddesi Kavşağı ile Yeşilyol Caddesi Kavşağı arası yapılacağı belirtildi.

 >>>ODAK HABER MERKEZİ