Başkan Uslu konuşmasında ülkemizdeki yangın, sel, deprem gibi felaketlerin yaşanmasından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti. Uslu “Bu felaketlere karşı baştan öncelikli hazırlıklı olması gerekiyor” dedi. Tedbir alındığında maddi ve manevi olarak daha az zararla atlatılacağını belirten Başkan Uslu, “Her şeye hazırlıklı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Türk – İş Sendikası İl Başkanı Muharrem Uslu sendikanın gündeminden bahsetti. Başkan Uslu gündemde Kamu Toplu İş Sözleşmelerinin olduğunu belirterek, “Sözleşme yakın tarihte sonuçlanacak. Türk – İş’in uzun süredir yaptığı çalışmaları var. Biz Afyon temsilcileri olaraktan başkanlarımızı alkışlıyoruz. İyi sonuçların çıkacağını umut ediyoruz” dedi.

MEMURLARINDA PAZARLIKLARI VAR

Başkan Uslu sözleşmeye bağlı memurların kendi pazarlıklarının olduğunu belirterek, “Hem işçinin hem memurun toplu iş sözleşmesinin aynı tarihe denk gelmesi kamu çalışanları adına çok daha verimli olacaktır. Sendikacılığın varlığında işçi olsun memur olsun bütünlüğü tarif eden bir ifadedir. Bu sürecin tamamen çalışanlarımızın lehine olacağından hiç şüphem yok” ifadelerini kullandı.

TÜM KONFEDERASYONLAR TÜRK – İŞ’İN ÇATISI ALTINDA OLMALI

Türkiye’de çalışanlar için var olan üç konfederasyon olduğunu ve bu federasyonların Türk – İş’in çatısı altında toplanması gerektiğini vurgulayan Başkan Uslu, “Diğer konfederasyonların parça parça olmaları işçinin gücünü emeğin gücünü önemli ölçüde azaltıyor. Ben ileriki bir tarihte bu konfederasyonlarında tek bir çatı altında hizmet eden kurumlar olacağını düşünüyorum” dedi.

YÜZÜMÜZÜN AKIYLA TESLİM ETTİK

Başkan Uslu Afyon’da sendikaya bağlı olarak DEMHAR Yapı kooperatif kurduklarını ve 460 daire, 75 dükkânın tapularını çıkardıklarını belirtti. Bu yapıların hepsinin üyeler ve ev sahipleriyle dolduğunu belirten Başkan, “Herkese yüzümüzün akıyla teslim ettik. Bunun nedeni Türk – İş çatısı altında olan insanların bu işe yürekten inanmalarının sonucudur” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİFÇİLİĞİN SIKINTILI TARAFLARI VAR

Türkiye’de kooperatifçiliğin sıkıntılı tarafları olduğunu üyelerinde yönetimlerinde sorunlu olduğunu belirten Başkan Uslu, “Kooperatifler Türkiye’de karneleri parlak olan hizmetler değil. Ancak bizler iyi örnek olduk. Bende bu işin başında olarak bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İşçinin ülkesiyle ve Türk – İş’le bütün olması hepimizin yararına” diyerek sözlerinin bitirdi. >>ODAK HABER MERKEZİ