Denetimler arttı

Ramazan ayı dolayısıyla gıda hareketliliğinin artışı dikkate alınarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından  gıda denetimlerine hız verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü   merkez ve ilçelerde bulunan Gıda Kontrol Görevlilerince Ramazan ayı dolayısıyla gıda hareketliliğinin artışı dikkate alınarak gıda denetimlerine hız verildi. Konuyla İlgili açıklamada bulunan İl Müdürü Hüseyin Arap, “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında halkın güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak için başta ekmek fırınları, unlu mamul üreten işyerleri, pastane,  şekerli üretim ve satış yerleri ile birlikte diğer işletmelerin resmi kontrolleri sıklaştırıldı. İşyerlerinin niteliği ve gıda maddelerinin uygunluğu konusunda denetimlerini titizlikle sürdüren uzman ekipler üretimde kullanılan hammaddeler dahil üretimin tüm aşamalarını ayrıntılı şekilde incelemektedir” dedi.

174’ü arayın

Arap, “Yapılan denetimlerde önemli bir sorun ile karşılaşılmamış olması, bu da üreticilerin konuya verdiği önemin aynı zamanda İlimizde gıda güvenilirliğinin iyi bir noktaya doğru gittiğinin göstergesidir.Sıklaştırılmış denetimler ramazan ayı boyunca hız kesmeden devam ettirilecek olup vatandaşlarımızın güvenilir gıda tüketmesi için her türlü çaba gösterilmeye devam edilecektir. Tüketicilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıkları anda Alo Gıda 174 hattını aramaları yeterlidir’’ dedi.

Editör: TE Bilisim