Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran’ın destekleriyle, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özsoy’un koordinasyonunda gerçekleşen etkinlikte, bir yandan anne sütünün önemine dikkat çekilirken, diğer yandan Türkiye'nin birçok bölgesinde meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekilerek, geleceği yeşertmek adına il genelindeki ormanlık alanlara, doğan her bebek adına bir fidan dikileceği belirtildi.

BİLGİLERİMİZİ GÜNCELLİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan Başhekim Mehmet Duran, anne sütü ile beslenmeyen çocuklarda ölümlerin, anne sütü ile beslenenlere göre 4-6 kat daha fazla olduğuna dikkat çekerek; “Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile 1991 yılından bu yana emzirme konusunda çeşitli programlar düzenlenmektedir. Hastanemiz bünyesinde Kadın Doğum ve Çocuk Servisimizde, polikliniklerimizde,anne okulumuzda ve gebe eğitim okulumuzda donanımlı personelimizle emzirme, anne sütünün önemi ve danışmanlık ile ilgili bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu konuda tüm personelimiz ile yeniliğe açık şekilde bilgilerimizi güncelleyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İLK 6 AY ANNE SÜTÜ ÇOK ÖNEMLİ

Programda konuşan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özsoy ise “Bebek için ideal bir bileşime sahip olan anne sütü ilk 6 ayda bebeğin gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır. Bebeği birçok hastalıktan korurken aynı zamanda bağışıklık sistemini geliştirir ve aşıların etkinliğini de artırır. Bebeği obezite, astım, alerji gibi birçok hastalıklara karşı korurken,çeşitli kanser türlerinin tedavisinde de oldukça etkili olduğu yapılan çalışmalarda görülmektedir” ifadelerini kullandı. Programda sağlıklı nesillerin, sağlıklı bir çevreyle var olacağına vurgu yapan ve Ülke çapındaki orman yangınlarını büyük bir üzüntüyle takip ettiklerini dile getiren Özsoy, “Devletimizin imkanları ve destekleriyle kahramanca mücadele eden Orman teşkilatımız, AFAD, UMKE, itfaiye ekiplerimiz, belediyelerimiz, Türk Kızılay’ımız, Mehmetçiklerimiz ve sağlık ordumuzla kısacası tüm Türkiye tek yürek olmuş durumda. Herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Bu talihsiz günleri dilerim en kısa zamanda atlatırız. Geleceğimizi daha yeşil yarınlara taşımak, yangınlar nedeniyle zarar gören alanlarımızı hızla yeşile döndürmek için bizlerde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu kapsamda bizde yaklaşık iki yıl önce Orman İşletme Müdürü Mustafa Gökhan Us bey ile imzalanan protokol ile başlattığımız “Her Bebek Bir Fidan” projemizle,  birlikte her bebek için adının verildiği bir fidan dikmeye devam ediyoruz. Proje kapsamında dünyaya gelen her yenidoğan bebeğimiz adına ilimizin farklı bölgelerinde fidanlar dikilerek, yeşil alanlarımızın artırılmasını hedefliyoruz” dedi. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

Editör: TE Bilisim