Ayna’nın piyanistliğini yapan ve çocukluğundan beri müzikle hep iç içe olan müzisyen, kapılarını Odak’a açtı. Hayatının her alanında müzik olduğunu ve müziksiz bir yaşam düşünemediğini söyleyen Orçun Çolak, bu serüvenin nasıl başladığını anlattı. Çolak; “İlk okula başlamadan önce ailem bana oynamam için müzik aleti aldılar. İlerleyen zamanlarda yine ailemin fark etmesiyle birlikte müzik eğitimi aldım. Daha sonra bir öğretmen tutuldu bana ve piyano ile solfej dersi almaya başladım. İlkokul ve ortaokulda piyano derslerine devam ettim. Lise zamanımda da okul orkestrasına katıldım. O zamanlar gerçekten müzikten çok zevk aldım ve müzikten para da kazanmaya başladım. Müzik artık benim için bir tutku haline geldi ve liseden sonra Marmara Üniversitesi Müzik Bölümünü kazandım. Ünivserite de eğitim görürken çeşitli yerlerde sahne aldım. Gündüzleri okula giderken geceleri de sahne alıp para kazanıyordum” diyerek müzik kariyerinin başladığı zamanları anlattı.

“YOLUM AYNA İLE KESİŞTİ”

Ayna Gurubunun kurucuları ile üniversitede eğitim görürken tanıştığını anlatan müzisyen Çolak, başından geçen birkaç olaya değindi. Çolak; “Üniversite zamanımda çok popüler bir mekan vardı ve ünlülerin uğrak noktasıydı. Orda Erhan Güleryüz, Cemil Özeren ve Erol Köse ile tanıştım. Aradaki bağlantılar sayesinde Ayna ile iletişime geçtim ve anlaştım. 1998’den bugüne kadar da Erhan Güleryüz ile sahne alıyorum. Stüdyoda çok fazla bulunmadım ama 2015’de Ayna’nın Sevmek Gibi parçası için aranjörlük yapmam istendi. 2015’den itibaren tüm Ayna parçaları için aranjörlük yaptım” ifadelerini kullanarak Ayna ile olan yolunun nasıl kesiştiğine değindi.

“MÜZİK BENİM İÇİN VAZGEÇİLEMEZ”

Müziğin kendisi için vazgeçilemez derecede önemli olduğunu söyleyen Çolak, hayatını küçük yaşlardan itibaren müziğe adadığını belirtti. Enstrüman çalmaktan büyük zevk aldığını ifade eden müzisyen, hayatın müzik sayesinde güzelleştiğini söyledi. Ayna Gurubu haricinde kendi arkadaşları ile birlikte eğlenceli müzik gurupları kurduklarını söyleyen Çolak, Ayna’nın hayatında büyük bir yeri olduğunun altını çizerek içinde müzik aşkı olan herkesin bu duygunun üzerine gitmesi gerektiğini vurguladı. >>ODAK HABER MERKEZİ

 

 

Editör: TE Bilisim